Ο Γκιρασί κάνει το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της Bundesliga - Μόνο ο Ρονάλντο είχε αρχίσει με περισσότερα γκολ στα Top-5 πρωταθλήματα

Σερού Γκιρασί

i

©Photo by Masashi Hara/Getty Images

Ο Γκιρασί κάνει το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της Bundesliga - Μόνο ο Ρονάλντο είχε αρχίσει με περισσότερα γκολ στα Top-5 πρωταθλήματα

Κώστας Τσιακλής 17:49 - 21.10.2023 / Ανανεώθηκε: 17:54 - 21.10.2023

Ο Σερού Γκιρασί πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα ποδοσφαιριστή στην Bundesliga. Από τα Top-5 πρωταθλήματα μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε σημειώσει περισσότερα γκολ στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές.

Ο απίθανος Σερού Γκιρασί «τρελαίνει» πραγματικά κόσμο με τις επιδόσεις του στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές της Bundesliga. Ο Γάλλος επιθετικός πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα ποδοσφαιριστή στο γερμανικό πρωτάθλημα ωστόσο προκαλεί ανησυχία ο τραυματισμός που υπέστη στο ματς με την Ουνιόν Βερολίνου.

Η έκπληξη της φετινής Bundesliga, Στουτγκάρδη, αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ουνιόν Βερολίνου στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής. Οι φιλοξενούμενοι προηγούνται με 0-1, με τον συνήθη ύποπτο Σερού Γκιρασί να βρίσκει και πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα. Συγκεκριμένα ο Γάλλος φορ σκόραρε με ωραία κεφαλιά στο 16'. Δυστυχώς για αυτόν λίγο αργότερα αποχώρησε τραυματίας με μυϊκό πρόβλημα. 

Εμείς θα σταθούμε στο άκρως εκπληκτικό ξεκίνημα του Γκιρασί που για να είμαστε συγκεκριμένοι είναι το καλύτερο στην ιστορία του γερμανικού πρωταθλήματος. Αυτό γιατί ο 27χρονος έφτασε ήδη τα 14 γκολ σε οκτώ αγωνιστικές, κάτι που δεν κατάφερε κανείς άλλος όλα αυτά τα χρόνια στην Bundesliga. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε καταφέρει να πετύχει περισσότερα σε αυτό το διάστημα. Αυτό είχε συμβεί την περίοδο 2014-2015 όταν ο Πορτογάλος είχε σημειώσει 15 τέρματα με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ακόμα ένα άκρως εντυπωσιακό στατιστικό είναι ότι ο 27χρονος απέχει μόλις δύο γκολ από το να ισοφαρίσει τους πρώτους σκόρερ της περσινής σεζόν. Συγκεκριμένα οι Νίκλας Φούλκρουγκ και Κρίστοφερ Ενκουνκού είχαν «μοιραστεί» το χρυσό παπούτσι με 16 τέρματα.

Τέλος αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι ολόκληρη την περσινή σεζόν ο Γκιρασί πέτυχε 14 τέρματα, επίδοση που έχει ξεπεράσει ήδη φέτος αν προσθέσει και το γκολ που πέτυχε στο κύπελλο, στη νίκη με 0-4 επί της Μπαλίνγκεν. Αυτό που μένει να δούμε είναι το που θα σταματήσει ο Γάλλος φορ που έχει τραβήξει τα βλέμματα με τις εντυπωσιακές του επιδόσεις.