Η Γερμανία φέρνει μεγάλη καινοτομία στο VAR - Τι αλλάζει στην εφαρμογή του

Η Γερμανία φέρνει μεγάλη καινοτομία στο VAR - Τι αλλάζει στην εφαρμογή του

Ιάσονας Τσίλης 14:18 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 14:24 - 17.10.2023

Στη Bundesliga, σκέφτονται να δώσουν τη δυνατότητα στους φιλάθλους να έχουν την εικόνα του διαιτητή, κατά τη διάρκεια του on field review, αλλά και του VAR, στην εξέταση της φάσης.

Μια σημαντική εξέλιξη αναφορικά με τη χρήση του VAR, θέλει να κάνει η Bundesliga, βάζοντας και τους οπαδούς στο παιχνίδι.

Όπως αναφέρει το έγκυρο γερμανικό μέσο «Kicker», οι φίλαθλοι αλλά και όσοι παρακολουθούν μια αναμέτρηση, θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν ότι και ο διαιτητής, όταν πηγαίνει για on field review, αλλά και ο VAR, κατά τη διάρκεια του ελέγχου κάθε επίμαχης φάσης.

Αυτό θα επιτευχεθεί μέσω μιας εφαρμογής, την οποία ετοιμάζει η γερμανική ομοσπονδία ποδοφαίρου. Στόχος φυσικά, η μεγαλύτερη διαφάνεια στο παιχνίδι και η εξάλειψη της καχυποψίας των φιλάθλων.

Παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν και τη δυσκολία της εκάστοτε φάσης και την οπτική γωνία του διαιτητή. Ο πρώην Γερμανός διαιτητής Γιόχαν Ντρις, ανέφερε ότι ο σχεδιασμός της εφαρμογής βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο δημιουργίας και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι διαθέσιμος για τον δεύτερο γύρο της Bundesliga

«Επιστρέφει στη δράση ο Μπόατενγκ - ΑΕΚ, Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός οι πιθανοί προορισμοί του»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:27 - 13.10.2023

«Επιστρέφει στη δράση ο Μπόατενγκ - ΑΕΚ, Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός οι πιθανοί προορισμοί του»

«Φωτιά» βάζει η ιστοσελίδα «Sky Deutschland» η οποία υποστηρίζει πως ο Ζερόμ Μπόατενγκ αναμένεται να επιστρέψει στη δράση, υπογράφοντας με μία εκ των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική κίνηση, την οποία ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αν δουν ότι στέφεται με επιτυχία.  Οι Γερμανοί ήταν άλλωστε, εκείνοι που υιοθέτησαν το VAR, τη σεζόν 2017-18, πριν το γνωρίσει και ο υπόλοιπος κόσμος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, το καλοκαίρι του 2018.

Μετά από λάθη σαν εκείνο του Τότεναμ - Λίβερπουλ, μια τέτοια κίνηση θα έβγαζε κάθε ίχνος καχυποψίας από τους φιλάθλους, καθώς οι διαιτητές θα ήταν ακόμα πιο προσεκτικοί, γνωρίζοντας ότι μαζί τους θα έχουν εικόνα, χιλιάδες τουλάχιστον άτομα...