«Χρυσάφι» στα ταμεία της Φράιμπουργκ: Το απίθανο ρεκόρ της αντιπάλου του Ολυμπιακού

Οι παίκτες της Φράιμπουργκ

i

© Intime

«Χρυσάφι» στα ταμεία της Φράιμπουργκ: Το απίθανο ρεκόρ της αντιπάλου του Ολυμπιακού

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:27 - 12.10.2023

Μία κερδοφόρα χρονιά ήταν η περασμένη για τη Φράιμπουργκ, με την αντίπαλο του Ολυμπιακού να πραγματοποιεί ρεκόρ εσόδων μετά τις επιτυχίες της.

H περασμένη σεζόν της Φράιμπουργκ ήταν αρκετά πετυχημένη. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού τερμάτισε στην 5η θέση του πρωταθλήματος, έφτασε μία ανάσα από την τέταρτη, ενώ στο Europa League κατέλαβε την κορυφή του ομίλου της και έφτασε μέχρι τους «16» της διοργάνωσης. Αυτή η επιτυχία, όπως ήταν λογικό, της απέφερε και πολλά χρήματα, αφού ο κόσμος αγόραζε το κάθε τι που συνδεόταν με την ομάδα. 

Σουβενίρ, εμφανίσεις και εισιτήρια, έφεραν στους Γερμανούς πολλά έσοδα στα ταμεία τους. Μάλιστα, η σεζόν που πέρασε ολοκληρώθηκε με ρεκόρ για τους «Breisgau-Brasilianer». Πιο αναλυτικά, η χρονιά 2022-23 ήταν η πιο κερδοφόρα στην ιστορία της Φράιμπουργκ, η οποία εισέπραξε στο σύνολο το ποσό των 175.3 εκατ. ευρώ. 

Μία σεζόν πριν, ο απολογισμός ήταν 114,9 εκατ., ενώ αν ψάξει κανείς έξι χρόνια πριν θα δει πως ο σύλλογος είχε πωλήσεις ύψους 63,4 εκατ. ευρώ. 

«Για τον σύλλογο, ήταν η πιο επιτυχημένη οικονομικά χρονιά στην ιστορία του. Ταυτόχρονα, αποτελεί και κίνητρο, αλλά και επιβεβαίωση για εμάς να συνεχίσουμε με συνέπεια στον δρόμο της βιώσιμης επιχείρησης που επιλέξαμε», δήλωσε ο CFO, Όλιβερ Λέκι. Ο ίδιος αποκάλυψε, μάλιστα, πως ο σύλλογός του δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ στην τράπεζα «κάτι για το οποίο είμαστε περήφανοι».