Αφεντικό ή η νέα «γλάστρα» της ΚΕΔ ο Φρόιντφελντ;

O Φρόιντφελντ

i

© Intime

Αφεντικό ή η νέα «γλάστρα» της ΚΕΔ ο Φρόιντφελντ;

Διονύσης Βερβελές 23:38 - 11.10.2023 / Ανανεώθηκε: 23:38 - 11.10.2023

Διαφημίζουν τον Φρόιντφελντ, αλλά θα στηριχθεί; Και πως; Με τον… Μάνταλο και τις λοιπές δυνάμεις; Ο Διονύσης Βερβελές σχολιάζει στο blog του…

Μετά από μία επεισοδιακή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, έχουμε νέο αρχιδιαιτητή, τον Πίτερ Φρόιντφελντ. Για τον Σουηδό πρώην ρέφερι, θα έχετε ήδη διαβάσει πολλά. Πολλοί παρουσίασαν το βιογραφικό του, είδαμε παλιές φωτογραφίες του, απ’ όταν σφύριζε και τώρα έρχεται στη χώρα μας,  για να αποτελέσει τον νέο αρχιδιαιτητή. Το στοίχημα, μεγάλο. Και το ερώτημα επίσης. Θα αποτελέσει ο Φρόιντφελντ το νέο αφεντικό ή θα είναι η νέα «γλάστρα» στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. 

Έχοντας ασχοληθεί παλιότερα με το ρεπορτάζ της διαιτησίας, έχω τη δυνατότητα να μαθαίνω αρκετά πράγματα. Φτάνουν διάφορα στα αυτιά μου καθημερινά. Όλη η πιάτσα πάντως, αυτό το διάστημα και από την ώρα που ήρθε το τέλος του Μπένετ, έλεγε πως ψάχνουν… νέο Μπένετ. Κοινώς, έναν τύπο που θα του… γνωστοποιούν τι θα συμβαίνει. Μήπως κατάλαβε κανείς τους πως πέρασαν οι νέοι διεθνείς διαιτητές; 

Θα είχε ενδιαφέρον η στήριξη στον Φρόιντφελντ, αν είχε το ανάλογο «πακέτο». Θα φέρει δηλαδή τέσσερις συνεργάτες του, θα πάρουν λίστες διαιτητών, πλήρη φάκελο για το τι έχει ο καθένας; Ο ένας βέβαια καλό θα είναι να γνωρίζει και από VAR, γιατί στη Σουηδία δεν το έχουν υιοθετήσει ακόμη βλέπετε. Και στα χρόνια που έπαιζε ρέφερι δεν την πρόλαβε την τεχνολογία ο Φρόιντφελντ, άρα εκεί, θα χρειαστεί την ανάλογη βοήθεια. 

Τώρα, αν είναι να προσγειωθεί στην Ελλάδα και να τον αναλάβει ο Μάνταλος, ο Καρατζίκας, η Λαμπαδαρίου και… οι λοιπές δυνάμεις, αφήστε το καλύτερα. Θα είναι η νέα «γλάστρα», θα περάσει καλά στην Ελλάδα βλέποντας τον ήλιο, θα πιει τις καφεδάρες του, θα παρελάσει από τα ωραιότερα εστιατόρια κι εδώ, θα γίνεται το «έλα να δεις», ψάχνοντας διαιτητές από το εξωτερικό. 

Με την πάροδο του χρόνου, όλοι μας θα γίνουμε σοφότεροι. Κι επειδή διαβάζω διάφορα για στάση ομάδων, συμμαχιών, άλλα, τουλάχιστον εδώ δεν παρατηρώ καμία κωλοτούμπα. Απ’ όσο ενημερώθηκα, το 2020 είχαν περάσει από συνέντευξη τόσο ο Κλάτενμπεργκ όσο και ο Φρόιντφελντ. Τότε, με 4-0 ψήφους, είχε προκριθεί η λύση του Κλάτενμπεργκ και όχι του Σουηδού που τότε θεωρήθηκε λίγος και τώρα… ο ιδανικός. 

Ο Ολυμπιακός τότε στις συνεντεύξεις, είχε την Σουλούκου. Ο Παναθηναϊκός τον Μπουτσικάρη. Η ΑΕΚ τον Λυσάνδρου και ο ΠΑΟΚ τον Μάκη Γκαγκάτση. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, δεν ενέκριναν ούτε τώρα τον Σουηδό. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ωστόσο, σαν να… άλλαξε η άποψή τους για κάποιο λόγο, βγήκαν μπροστά, δείχνοντας προς πάσα κατεύθυνση και τι γίνεται στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. 

Βλέπετε στην εκτελεστική, συμμετέχουν τύποι έκπτωτοι, τύποι που φωτογραφίζονταν στο γήπεδο της ΑΕΚ και στο πλευρό του προέδρου της. Αυτά βέβαια, είναι… λεπτομέρειες στην παρούσα φάση. Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως ο Σουηδός αρχιδιαιτητής θα πάρει στα χέρια του την κατάσταση. Απλά θα πρέπει να γίνει και μια άλλη ενημέρωση. Να μην ξαναφωνάξει ο Λουτσέσκου για τη διαιτησία, αφού ο ΠΑΟΚ πέρασε αυτόν που ήθελε μαζί με την ΑΕΚ.

Κανένα πρόβλημα, στο… παρελθόν οι δηλώσεις-ξέσπασμα του Ρουμάνου κόουτς μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό. Στο βωμό δε να ολοκληρωθεί το παζλ, χρεώνουν ακόμη και στον αρμόδιο του VAR, το λάθος αυτών που… έστειλαν αλλού τη γραμμή στο ΑΕΚ-Ατρόμητος. Τι να πιστέψεις μετά, για χειρισμούς… Λάθος εκεί, λάθος πέρσι με τον Μπακαμπού, αλλά η ζωή συνεχίζεται! 

Προφανώς και η κατάσταση έχει ξεφύγει, σε βαθμό εκνευριστικό. Ορισμένοι, όχι απλά πιστεύουν, αλλά κάνουν επίδειξη δύναμης. Αργά ή γρήγορα, θα πρέπει κάποια στιγμή να ασχοληθεί και η Κυβέρνηση με αυτή την ιστορία. Θέλουν ή όχι επαγγελματική διαιτησία; Θα συνεχίσουν οι Ενώσεις να είναι… έρμαια τύπων που δεν αγαπούν το ποδόσφαιρο αλλά βλέπουν τις εκλογές της ΕΠΟ ως ευκαιρία… δημοσίων σχέσεων και δημοπρασιών; 

Ο Ολυμπιακός πάντως, σε όλη αυτή την κατάσταση, δεν έχει… στρίψει δευτερόλεπτο. Κι έτσι θα συνεχίσει, πολύ απλά γιατί ο άνθρωπος που τον διοικεί, δεν είναι από αυτούς που συμβιβάζονται. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης άλλωστε, ποτέ δεν συμμάχησε κόντρα στους απέναντι. Και η δικαίωσή του βέβαια, έρχεται συνεχώς από διάφορα μέτωπα.

 Μήπως δεν ήρθε από τον Μπένετ, για τον οποίο ο Ολυμπιακός φώναζε για το διακοσμητικό του ρόλο; Μήπως δεν κάνουν ό,τι γουστάρουν στην ΕΠΟ με τις προσλήψεις; Αν ποτέ δουν το φως της δημοσιότητας αριθμοί και πρόσωπα, θα πέσει πολύς κόσμος από τα… σύννεφα.