Το άγχος του Αλμέιδα με τους τρεις στόπερ και τον Πινέδα

Αλμέιδα

i

© intime

Το άγχος του Αλμέιδα με τους τρεις στόπερ και τον Πινέδα

Κώστας Τσίλης 18:57 - 11.10.2023 / Ανανεώθηκε: 21:00 - 27.02.2024

Για όλους τους διεθνείς της ΑΕΚ έχει... αγωνία ο Αλμέιδα αλλά πολύ περισσότερο για τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς του αλλά και τον Πινέδα

Δεν είναι ο Ματίας Αλμέιδα απ' αυτούς που «μασάνε» τα λόγια τους ή κρύβεται πίσω από κλισέ. «Μακάρι να μην παίξουν πολύ οι διεθνείς μας» είπε μετά το ματς με τον Παναιτωλικό ο Αργεντινός τεχνικός. Και μπορεί να χαμογελούσε, αλλά το έλεγε πολύ σοβαρά. Ξέρει καλά ο Αλμέιδα πόσο φορτωμένοι με κούραση είναι οι ποδοσφαιριστές του, αλλά και τι τους περιμένει μετά την επιστροφή από τις εθνικές. 

Για όλους όσους έφυγαν από τα Σπάτα για τις εθνικές τους ομάδες, έχει αγωνία ο Αλμέιδα. Λίγο περισσότερο όμως για τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς του αλλά και τον Πινέδα. Σε υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες είναι και ο Ντομαγκόι Βίντα και ο Αρόλντ Μουκουντί αλλά και ο Άλεξ Κάλενς. Δηλαδή οι τρεις από τους τέσσερις κεντρικούς αμυντικούς του βασικού rotation του Αλμέιδα. Επομένως έχει κάθε λόγο ο Αργεντινός τεχνικός να αγχώνεται μέχρι να τους δει και τους τρεις να επιστρέφουν στα Σπάτα. 

Μάλιστα, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, ο Αλμέιδα δεν μπορεί να δουλέψει καν με αμυντικούς στις προπονήσεις στα Σπάτα. Εκτός από τον Βίντα, τον Μουκουντί και τον Κάλενς, στις μικρές εθνικές έχει πάει και ο Κώστας Χρυσόπουλος. Ενώ ο Ρόκσον Γεμπόα είναι τραυματίας. Επομένως μέχρι και την προσεχή εβδομάδα, ο μοναδικός διαθέσιμος στόπερ στα Σπάτα για την δουλειά στις προπονήσεις, θα είναι ο Σίμος Μήτογλου

Όσο για τον Πινέδα, όπως ήδη έχετε διαβάσει στο Sportal.gr, είναι ήδη ένας που τους πλέον καταπονημένους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Κυρίως λόγω των υποχρεώσεων που έχει με την εθνική του ομάδα και των υπερατλαντικών ταξιδιών. Και τώρα ακόμα και για τα δυο ματς που έχει να δώσει, χρειάστηκε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ. Επομένως είναι εύλογη η αγωνία του Αλμέιδα, για όσο το δυνατόν μικρότερη καταπόνηση του Μεξικανού χαφ.