«Στους υποψήφιους για την εθνική Αυστρίας ο Στάνκοβιτς»

Τσίτσαν Στάνκοβιτς

i

©Intime

«Στους υποψήφιους για την εθνική Αυστρίας ο Στάνκοβιτς»

Sportal newsroom 15:15 - 11.10.2023 / Ανανεώθηκε: 15:19 - 11.10.2023

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του Τσίτσαν Στάνκοβιτς με την ΑΕΚ τη φετινή σεζόν, έχουν βάλει σε σκέψεις τον Ραλφ Ράνγκινκ στην εθνική Αυστρίας.

Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς από την έναρξη της φετινή σεζόν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο, όντας ο βασικός κίπερ της ΑΕΚ. Εως τώρα έχει αγωνιστεί σε 11 παιχνίδια φέτος κι έχει αποδείξει ότι είναι ο «φύλακας-άγγελος» της Ένωσης.

Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις με την ΑΕΚ δεν έχουν περάσει απαρατήρητες στην Αυστρία. Εκεί αρκετά είναι τα δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν πως ο Στάνκοβιτς θα μπορούσε να είναι ενναλακτική λύση του Αλεξάντερ Σλάγκερ, κάτω από τα δοκάρια της εθνικής Αυστρίας,

«Παίζει για την παραδοσιακή ομάδα της Ελλάδας, την ΑΕΚ. Όταν έφυγε από τη Σάλτσμπουργκ για την Αθήνα το 2021, ήταν αρχικά ο βασικός τερματοφύλακας, αλλά τραυματίστηκε στον μηνίσκο τον Δεκέμβριο. Επέστρεψε στο βασικό σχήμα στα πλέι οφ στο τέλος της σεζόν. Έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα τον Οκτώβριο και έπαιξε μόνο στο Κύπελλο. Φέτος είναι και πάλι βασικός. Αλλά αυτό που θα μετρούσε περισσότερο γι’ αυτόν είναι τα έξι χρόνια που πέρασε στη Σάλτσμπουργκ. 

Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζει τι είναι σημαντικό όταν μια ομάδα πιέζει σκληρά. Ηταν ακόμα μέλος της εθνικής ομάδας στο παρελθόν. Το 2019 ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς έπαιξε σε τέσσερα παιχνίδια των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. 

Δεν θα είναι κάτι ξένο γι’ αυτόν. Σίγουρα, έχει γνωστά δυνατά και αδύναμα σημεία, αλλά είναι δοκιμασμένη επιλογή», αναφέρει χαρακτηριστικό δημοσίευμα του «90minuten.at».