Αντίπαλοι ΑΕΚ: Άραβες θέλουν ν’ αγοράσουν τη Μαρσέιγ
i

©intime

Αντίπαλοι ΑΕΚ: Άραβες θέλουν ν’ αγοράσουν τη Μαρσέιγ

Γιώργος Σακελλαρίου 10:05 - 11.10.2023 / Ανανεώθηκε: 10:13 - 11.10.2023

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, επενδυτικός αραβικός όμιλος θέλει να πάρει τις μετοχές της Μαρσέιγ.

Η Σαουδική Αραβία στρέφει το βλέμμα σε δύο ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Είναι πιθανό να πέσουν στα χέρια της Σαουδικής Αραβίας ακόμη δύο ευρωπαϊκοί σύλλογοι. Ένας επενδυτικός όμιλος που συνδέεται με τη χώρα, λέγεται ότι θέλει να αυξήσει την επιρροή της Σαουδικής Αραβίας αποκτώντας δύο συλλόγους ανάλογου μεγέθους με τη Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ. Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται στην ιστοσελίδα της «Independent».

Σε ρεπορτάζ στην αγγλική εφημερίδα τονίζεται ότι η Μαρσέιγ, η προσεχής αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League και η Βαλένθια είναι από τις πιο σημαντικές επιλογές.

Το Public Investmend Fund (PIF), στο οποίο ανήκει επίσης η Νιούκαστλ, τονίζεται ότι «δεν σχεδιάζει να αγοράσει τους δύο συλλόγους, αλλά εμπλέκεται άλλος όμιλος. Οι μεσάζοντες, μάλιστα, λαμβάνουν σημαντικά μέτρα για να κάνουν την αγορά εφικτή».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμα ότι «με την αγορά τέτοιων συλλόγων, η Σαουδική Αραβία ελπίζει να αυξήσει την επιρροή της χώρας. Η Βαλένθια και η Μασσαλία έχουν πλούσια αθλητική ιστορία, πολλούς και πιστούς οπαδούς, αλλά παρουσιάζουν χαμηλές επιδόσεις. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο η Σαουδική Αραβία βλέπει δυνατότητες ανάπτυξης.

Ως παράδειγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί η Νιούκαστλ Γιουνάιτεντ. Ο αγγλικός σύλλογος βρισκόταν μεταξύ των κατώτερων θέσεων και στη μέση της βαθμολογίας, αλλά με τα χρήματα της Σαουδικής Αραβίας, μπόρεσε να κάνει μεγάλα βήματα σε μόλις 1,5 χρόνο και τώρα παίζει το Champions League».

Νωρίτερα, ο πρώην τεχνικός της Μαρσέιγ, ο Μαρθελίνο, όπως αναφέραμε ξέσπασε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα L'Equipe για το διαζύγιο που είχε με τον γαλλικό σύλλογο:

«Ένιωσα πολύ θυμωμένος, απογοητευμένος και λυπημένος. Είχαμε βάλει όλο τον ενθουσιασμό μας για να αναπτύξουμε ένα σούπερ ελκυστικό έργο, σε έναν μεγάλο σύλλογο. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύαμε ότι ήταν ένας μεγάλος σύλλογος με όλη τη σημασία της λέξης», είπε αρχικά ο Μαρθελίνο και συμπλήρωσε: «Αλλά αυτά τα θλιβερά γεγονότα αποδεικνύουν ότι δεν είναι τόσο μεγάλος σύλλογος όσο θα ήθελε να είναι. Κάποιοι ριζοσπάστες οπαδοί, που θέλουν να επηρεάζουν μόνιμα τα γεγονότα τον εμποδίζουν να είναι μεγάλος σύλλογος.

Πέρασα είκοσι χρόνια ως προπονητής και σχεδόν είκοσι χρόνια ως επαγγελματίας παίκτης πριν, και δεν το είχα ξαναδεί αυτό στη ζωή μου. Και δεν νομίζω ότι θα το ξαναδώ. Τουλάχιστον το ελπίζω πραγματικά. Είναι ένας τρόπος που απέχει πολύ από αυτό που θα έπρεπε να είναι η πραγματικότητα, το 2023, σε μια πολιτισμένη χώρα. Το ποδόσφαιρο είναι πάθος, εντάξει, αλλά υπάρχουν όρια.

Η πολύ σύντομη εμπειρία μου με κάνει να πιστεύω ότι πρόκειται για έναν σύλλογο, όπου η δημιουργία ενός έργου είναι απολύτως αδύνατη. Επειδή ένας τόσο μεγάλος σύλλογος δεν μπορεί να χειραγωγηθεί από λίγους. Οι σοβαροί σύλλογοι οδηγούνται από την κορυφή και κάθε πρόβλημα, κάθε κατάσταση αντιμετωπίζεται και τιμωρείται αν χρειαστεί.

Οι οπαδοί είναι υποστηρικτές, μεταδίδουν πάθος και είναι απαραίτητοι. Το να ζεις εντός έδρας αγώνες στο Βελοντρόμ είναι μαγικό, πραγματικά, είναι διαφορετικό από οτιδήποτε έχω ζήσει. Έτσι οι οπαδοί ενθαρρύνουν, οι προπονητές δουλεύουν και, στο τέλος της σεζόν , κάνουμε τους λογαριασμούς.

Αλλά όχι μετά από δύο μήνες. Αυτό φαίνεται να σημαίνει ότι όλα είχαν ενορχηστρωθεί εκ των προτέρων. Οι σύλλογοι πρέπει να εξελιχθούν, όχι να υποχωρήσουν. Και η Μαρσέιγ, όπως έχουν τα αποτελέσματα, είναι ένας σύλλογος που αντί να εξελίσσεται οπισθοχωρεί».