Τα «χρυσά γάντια» του Στάνκοβιτς (vids)

Τσίτσαν Στάνκοβιτς

i

©Intime

Τα «χρυσά γάντια» του Στάνκοβιτς (vids)

Κώστας Τόπας 12:44 - 06.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:44 - 06.10.2023

Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς έδειξε γι' ακόμη ένα ματς φέτος ότι δίκαια έχει καπαρώσει γάντια βασικού στην ΑΕΚ.

Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς στην πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα είχε δείξει πως είναι ένας τερματοφύλακας υψηλότατου επίπεδου, που μπορεί η Ένωση να στηριχτεί πάνω του. Ωστόσο, η πορεία της ομάδας δεν τον βοήθησε ιδιαίτερα. Πέρυσι, τα πράγματα ήταν διαφορετικά για τον Αυστριακό κίπερ.

Η επιστροφή του Γιώργου Αθανασιάδη, ο οποίος κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλητής με την Σέριφ, έκανε τον Ματίας Αλμέιδα να δώσει γάντια βασικού στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν στον Έλληνα πορτιέρε. Παρά τις διαφοροποιήσεις στην ιεραρχία των τερματοφυλάκων, ο Στάνκοβιτς δεν δημιούργησε ποτέ κανένα πρόβλημα στην «οικογένεια» που έφτιαξε ο Αλμέιδα. 

Αλλωστε, ο Αργεντινός προπονητής είναι και ο λόγος που ο 30χρονος αυστριακός κίπερ δεν θέλει να αποχωρήσει από την ΑΕΚ, καθώς ο προπονητής του του διαμήνυσε ότι τον υπολογίζει κανονικά. Η νέα χρονιά αποτελεί για τον Αυστριακό γκολκίπερ το μεγάλο «στοίχημα» του. Ο ίδιος όπως έδειξε στην προετοιμασία της Ολλανδίας ήταν αποφασισμένος για το μεγάλο come back. Να πάρει ξανά τα γάντια βασικού, να γίνει ο Νο1 στην ΑΕΚ. 

Στα φιλικά προετοιμασίας της Ένωσης έβγαλε διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Εδειχνε συνεχώς τη «δίψα» που έχει ώστε να γίνει ο «φύλακας άγγελος» των «κιτρινόμαυρων». 

Η ΑΕΚ μπορεί να ήταν καλύτερη, ωστόσο δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Άγιαξ στην «OPAP Arena», με την Ένωση να ανέρχεται ισόπαλη με σκορ 1-1. Ένας εκ των πρωταγωνιστών, μαζί με τον Νορντίν Άμραμπατ, ήταν ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς, ο οποίος φώναξε παρών σε όσες φάσεις των χρειάστηκε η ομάδα του. 

Απέναντι στον Αίαντα, ο Αυστριακός κατέβασε ρολά, τελειώνοντας με έξι επεμβάσεις, όλες καίριες και με 1.17 συντελεστή σε γκολ που αποτράπηκαν. Λίγο έλειψε μάλιστα να πιάσει και το πέναλτι του Μπέργκβαϊν, ο οποίος τελικά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 43' ήταν αυτός που κράτησε όρθια την ΑΕΚ στο πολύ δυνατό σουτ του Μπέργκχαους. 

Ο Στάνκοβιτς συνεχίζει και μάλλον είναι ο καλύτερος Τσίτσαν που έχουμε δει στα μέρη μας. Το βέβαιο είναι ότι ο καλός Αθανασιάδης έκανε τον Στάνκοβιτς να δουλέψει παραπάνω ενόψει της φετινής σεζόν και πλέον να υπάρχει ένας υγιής ανταγωνισμός κάτω από τα γκολπόστ της ΑΕΚ. Κάτι που μόνο καλό κάνει και θα κάνει στη συνέχεια της χρονιάς στον οργανισμό.

Με τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις, ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς απέδειξε ότι δικαίως η ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2021 έβγαλε από τα ταμεία της παραπάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ για να τον κάνει δικό της. Η φετινή σεζόν θα αποτελέσει κίνητρο για τον ίδιο, αλλά το βέβαιο είναι ότι ο Αυστριακός κέρδισε -και με το παραπάνω- το δικαίωμα να είναι βασικός.