Άμραμπατ: Ενας έφηβος «αιχμάλωτος» σε σώμα 36χρονου (vids)

Νορντίν Άμραμπατ

i

©Intime

Άμραμπατ: Ενας έφηβος «αιχμάλωτος» σε σώμα 36χρονου (vids)

Κώστας Τόπας 09:34 - 06.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:38 - 06.10.2023

«Κατάπιε» χιλιόμετρα, έδωσε αμέτρητες μονομαχίες, «σέρβιρε» το γκολ στον «χρυσό» σκόρερ της ΑΕΚ, Ντομαγκόι Βίντα. Ο Νορντίν Άμραμπατ ήταν εκ των κορυφαίων της Ένωσης κόντρα στον Άγιαξ. Κι όλα αυτά στο 36ο έτος της ηλικίας του...

Η ΑΕΚ παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με ένα πέναλτι, έβγαλε αντίδραση, έφερε το ματς στα ίσια και... άγγιξε την ολική ανατροπή στο 90'. Παρά το 1-1, η Ένωση παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου της με τέσσερις βαθμούς και θα προετοιμαστεί ώστε την επόμενη αγωνιστική να αντιμετωπίσει την Μαρσέιγ (26/10) στο «Βελοντρόμ».

Κόντρα στον Άγιαξ, αρκετοί ήταν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ οι οποίοι συνέβαλαν ώστε οι «κιτρινόμαυροι» να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας. Οπως ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς με τις καίριες επεμβάσεις του, ο Ντομαγκόι Βίντα με την «χρυσή» κεφαλιά του αλλά και ο Νορντίν Άμραμπατ. Ο 36χρονος μεσοεπιθετικός έδωσε σπουδαίες μάχες στον αγωνιστικό χώρο, έβαλε δύσκολα στους αντιπάλους του, «κατάπιε» χιλιόμετρα ενώ μάλιστα χάρη στη δική του σέντρα, ο Κροάτης στόπερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Ολα αυτά λίγες ημέρες αφότου ξεπέρασε τον μικροτραυματισμό που υπέστη στον αγώνα με τον Ατρόμητο. Ο Μαροκινός είχε προφυλαχθεί στη συνέχεια για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, μιας και δεν ήθελε να χάσει με τίποτα τη σπουδαία αναμέτρηση με τον Άγιαξ. Μία ομάδα από την οποία ο Άμραμπατ πέρασε κατά τη διάρκεια των εφηβικών του χρόνων. Ο αγώνας με τον «Αίαντα» ήταν η ένατη συμμετοχή για τον έμπειρο μεσοεπιθετικό της ΑΕΚ, ο οποίος έχει ήδη καταγράψει 528' λεπτά τη φετινή σεζόν, η οποία ξεκίνησε πριν από δύο μήνες.

Μαχητής με την δύναμη ενός τανκ

Το βράδυ της Πέμπτης (05/10) ήταν εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ στην «OPAP Arena», με τα νούμερα να επιβεβαιώνουν την εντυπωσιακή εμφάνισή του. Τελείωσε την αναμέτρηση έχοντας 0.04xGoals, μία ασίστ, 55 επαφές με την μπάλα, 24/28 εύστοχες πάσες (86%) και τέσσερις πάσες κλειδιά. Φυσικά, χάρη στη σωματοδομή του ο Νορντίν Άμπραμπατ κατάφερε να κερδίσει πολλές μονομαχίες στην μεσαία γραμμή, βάζοντας παράλληλα δύσκολα, χάρη στη τεχνική του κατάρτιση, στο ένας εναντίον εντός με τους αντιπάλους του. Χαρακτηριστικό ότι τελείωσε το ματς έχοντας δώσει 12 μονομαχίες κι ανέκτησε 11 φορές την κατοχή της μπάλας. 

Κορυφαίος σε όλα στα 36 του

Το εντυπωσιακότερο όλων είναι πως κατάφερε να «σερβίρει» το γκολ στον Βίντα, όντα καταπονημένος. «Είχα έναν πόνο στο δεξιο αστράγαλο γι’ αυτό έκανα σέντρα με το αριστερό! Όταν εισαι 1-1 και νιώθεις αυτή την ενέργεια και τον κόσμο δίπλα σου είναι εξαιρετικό», ανέφερε χαρακτηριστικά μετά το τέλος του αγώνα.

Ακόμα και οι Ολλανδοί απόρησαν πως γίνεται ένας 36χρονος να βρίσκεται σε τόση καλή φόρμα. «Κάνουμε τακτικά τεστ φυσικής κατάστασης. Πάντα βρίσκομαι στους τρεις κορυφαίους, οπότε είναι καλό», τόνισε ο Άμπραμπατ.

Ο Νορντίν Άμραμπατ διανύει τον τελευταίο του χρόνο στην ΑΕΚ, μιας και το προσεχές καλοκαίρι ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του. Πριν την έναρξη της προετοιμασίας των «κιτρινόμαυρων», ο 36χρονος Μαροκινός ήταν πολύ κοντά στην πόρτα της εξόδου, μιας και μετά την ενίσχυση στα «φτερά» της επίθεσης, με Ελίασον και Γκατσίνοβιτς, ο Άμραμπατ δεν θα είχε αρκετό χρόνο συμμετοχής. Τελικά, παρέμεινε στο ρόστερ, έχοντας έναν διαφορετικό ρόλο σε σχέση με πέρυσι. Περισσότερο αυτό του βασικού, μιας και οι τραυματισμοί που προέκυψαν, έδωσαν φανέλα βασικού στον έμπειρο μεσοεπιθετικό.

Συγκεκριμένα, ο σοβαρός τραυματισμός του Ελίασον τον περασμένο Νοέμβριο έκανε τον Ματίας Αλμέιδα να αλλάξει τον ρόλο του Άμραμπατ. Από game-changer, σε βασικό κι αναντικατάστατο μέλος στη βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ.