Μπέργκβαϊν: «Στο πέναλτι δεν μπορούσα να δω την εστία με τόσα λέιζερ πάνω μου»

Μπέργκβαϊν: «Στο πέναλτι δεν μπορούσα να δω την εστία με τόσα λέιζερ πάνω μου»

Κώστας Τόπας 08:28 - 06.10.2023 / Ανανεώθηκε: 08:34 - 06.10.2023

Ο σκόρερ του Άγιαξ κόντρα στην ΑΕΚ, Στίβεν Μπέργκβαϊν μίλησε για την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του αλλά και για τα πολλά λέιζερ που τον σημάδευαν εκείνη τη στιγμή.

Ο Άγιαξ ήταν εκείνος ο οποίος άνοιξε το σκορ κόντρα στην ΑΕΚ στην «OPAP Arena». Συγκεκριμένα, στο 28ο λεπτό της αναμέτρησης ο Στίβεν Μπέργκβαϊν έκανε την κούρσα, πάτησε στην περιοχή του Δικεφάλου υπό την πίεση του Ορμπελίν Πινέδα και ο διαιτητής Γιουγκ έδωσε πέναλτι για σπρώξιμο με τους παίκτες του Ματίας Αλμέιδα να διαμαρτύρονται έντονα. 

Ο αρχηγός του Αίαντα ανέλαβε την εκτέλεση και κάτω από αποδοκιμασίες έκανε το 0-1, παρόλο που ο Στάνκοβιτς έπεσε στη σωστή γωνία. Από την κερκίδα της ΑΕΚ, παίκτες του Άγιαξ σημαδεύονταν από λέιζερ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αυτό ισχύει και στο πέναλτι του Μπέργκβαϊν, ο οποίος έδειξε σε συνομιλία με το ESPN ότι δεν μπορούσε να δει τίποτα.

«Όχι, όχι στην πραγματικότητα. Ήταν δύσκολο. Ο διαιτητής με ρώτησε αν ήθελα να εκτελέσω με τόσα λέιζερ πάνω μου. Του είπα ναι απλά σφύρα. Δεν θα το σταματήσουν ούτως ή άλλως. Ξέρω πού είναι είναι η εστία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός του Άγιαξ.

Ακόμα και ο προπονητής του Άγιαξ, Μορίς Στέιν μετά το τέλος του αγώνα εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για τα λέιζερ: «Ελπίζω να αντιμετωπιστεί».