H αγωνιστική «φωτιά» που έρχεται στη Stoiximan Super League και πως μπορεί να επηρεάσει τη βαθμολογία

H αγωνιστική «φωτιά» που έρχεται στη Stoiximan Super League και πως μπορεί να επηρεάσει τη βαθμολογία

Τζιοβάνι Ζάκαρη 11:06 - 12.10.2023 / Ανανεώθηκε: 11:06 - 12.10.2023

Τέσσερα ματς «φωτιά» περιλαμβάνει η επιστροφή στη δράση, όσον αφορά τη Stoiximan Super League. Το τέλος της 8ης αγωνιστική του πρωταθλήματος ενδέχεται να αλλάξει αρκετά τις ισορροπίες.

Το διάλλειμα των εθνικών ομάδων δίνει τη δυνατότητα στους συλλόγους να ηρεμήσουν, να βάλουν κάτω τα λάθη τους και να τα διορθώσουν. Άλλωστε, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ αναμένεται να δώσουν από ένα πολύ σημαντικό ματς στην επιστροφή και κάθε λάθος από εδώ και πέρα μπορεί να κοστίσει.

Όπως και να 'χει πάντως με το «καλημέρα» οι πέντε αυτοί σύλλογοι χρειάζονται τρίποντο, με την 8η αγωνιστική της Stoiximan Super League να είναι πολύ κρίσιμη για κάθε έναν από αυτούς. Σε πρώτο χρόνο υπάρχει το «ντέρμπι των αιωνίων», με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης». 

Αυτή τη στιγμή οι Πειραιώτες καταλαμβάνουν την κορυφή του πρωταθλήματος με 19 βαθμούς και από πίσω ακολουθεί το «τριφύλλι» με 16. Κάθε αποτέλεσμα μπορεί να κάνει άνω-κάτω την πρώτη θέση. Σε περίπτωση που οι «ερυθρόλευκοι» πάρουν τη νίκη ξεφεύγουν από τον διώκτη τους κατά έξι βαθμούς, παίρνοντας σημαντική ανάσα. Σε περίπτωση νίκης του Παναθηναϊκού από την άλλη, η ομάδα των Αθηνών θα βρεθεί ισόβαθμη στην κορυφή και θα ρίξει την πίεση στον αντίπαλό της. 

Το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα, φυσικά, αφορά και τους «κυνηγούς» από τις χαμηλότερες θέσεις. Αφενός, ο ΠΑΟΚ - θεωρητικά - έχει το πιο εύκολο έργο, υποδεχόμενος τον Ατρόμητο στην έδρα του. Οι Περιστεριώτες βρίσκονται σε κακή φόρμα, ενώ ταυτόχρονα ψάχνουν και νέο προπονητή. Η νίκη φαντάζει μονόδρομος, αν και στο ποδόσφαιρο πολλά μπορούν να συμβούν. Με τρίποντο, επομένως, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα είναι όπως και να 'χει κερδισμένος. Σε περίπτωση ήττας του Ολυμπιακού πάει στο -2 από την κορυφή, σε περίπτωση ισοπαλίας μειώνει τη διαφορά από τους «ερυθρόλευκους» και περνάει τον ΠΑΟ, κάτι που ισχύει και σε περίπτωση που το «τριφύλλι» χάσει. 

Ακολουθεί η αναμέτρηση της ΑΕΚ, η οποία επίσης είναι κρίσιμη για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Η Ένωση βρίσκεται επίσης στο κυνήγι της πρώτης θέσης, ωστόσο σε αυτή τη «μάχη» είναι λίγο πιο πίσω. Επομένως, το παιχνίδι εναντίον του Αστέρα Τρίπολης είναι πολύ σημαντικό για εκείνη. Αν μη τι άλλο, οι Αρκάδες μπορεί να μη βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση, εντούτοις παραδοσιακά η έδρα τους αποτελεί δύσκολο πέρασμα για πολλές ομάδες της Super League και ειδικά για το Big-4. 

Τέλος υπάρχει και ο ΟΦΗ ο οποίος με νίκη εναντίον της Κηφισιάς μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να προσπεράσει τόσο την ΑΕΚ όσο και τον ΠΑΟΚ. Αν η Ένωση και οι Θεσσαλονικείς χάσουν από Αστέρα και Ατρόμητο, τότε οι Κρητικοί θα σκαρφαλώσουν στην 3η θέση του πρωταθλήματος. Ακόμα και ισόπαλο να έρθει το παιχνίδι στην Αρκαδία, το κλαμπ του Ηρακλείου θα βρίσκεται πιο ψηλά από τους «κιτρινόμαυρους», αφού τους νίκησε με σκορ 2-0.