Η Μάιντζ έδιωξε τον Έλ Γκάζι επειδή στήριξε την Παλαιστίνη

Ανουάρ Ελ Γκάζι

Η Μάιντζ έδιωξε τον Έλ Γκάζι επειδή στήριξε την Παλαιστίνη

Ορέστης Καδδάς 21:50 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 22:06 - 17.10.2023

Ούτε ένα μήνα μετά την μεταγραφή του στη Μάιντζ, ο Ελ Γκάζι αποτελεί παρελθόν από τον γερμανικό σύλλογο εξαιτίας μιας ανάρτησης υπέρ της Παλαιστίνης.

Η Μάιντζ αποφάσισε να λύσει το συμβόλαιο του Ανουάρ Ελ Γκάζι, καθώς ο Ολλανδός με καταγωγή από το Μαρόκο ανάρτησε στο Instagram ένα story, στο οποίο υποστήριζε την Παλαιστίνη. Ο 28χρόνος είχε υπογράψει στον σύλλογο μόλις στις 22 Σεπτεμβρίου και πρόλαβε να παίξει σε μόλις τρία παιχνίδια, έχοντας δώσει μόλις μια ασίστ. 

Ο λόγος σύμφωνα με το κλαμπ δεν ήταν απλά η στήριξή του στην Παλαιστίνη, αλλά μια φράση που χρησιμοποίησε. Το «Από τον ποταμό μέχρι τη θάλασσα, η Παλαιστίνη θα ελευθερωθεί». Η συγκεκριμένη φράση θεωρείται ότι έχει αντισημιτικό χαρακτήρα και έτσι ώθησε τον σύλλογο σε αυτήν την απόφαση.

Το story του Ελ Γκάζι:

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ελ Γκάζι:

«Αυτό δεν είναι πόλεμος. Όταν η μία πλευρά κόβει το νερό, το φαγητό, το ηλεκτρικό στην άλλη τότε δεν είναι πόλεμος. Όταν η μια πλευρά έχει πυρηνικά όπλα, τότε δεν είναι πόλεμος. Όταν η μια πλευρά χρηματοδοτείται με δισεκατομμύρια δολάρια, τότε δεν είναι πόλεμος.

Όταν η μια πλευρά χρησιμοποιεί εικόνες τεχνητής νοημοσύνης για να διασπείρει παραπληροφόρηση για μια άλλη, τότε δεν είναι πόλεμος. Όταν τα social media λογοκρίνουν το περιεχόμενο της μιας πλευράς και όχι της άλλης, τότε δεν είναι πόλεμος.

Δεν είναι διαμάχη και δεν είναι πόλεμος. Αυτό είναι γενοκτονία και μαζική καταστροφή και μαρτυρούμε να συμβαίνουν ζωντανά. Από τον ποταμό μέχρι τη θάλασσα, η Παλαιστίνη θα ελευθερωθεί».