Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Ζήτησε αναβολή του παιχνιδιού με τη Βιγιαρεάλ η Μακάμπι Χάιφα

Μακάμπι Χάιφα

i

©Intime

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Ζήτησε αναβολή του παιχνιδιού με τη Βιγιαρεάλ η Μακάμπι Χάιφα

Δημήτρης Χούπης 10:37 - 16.10.2023 / Ανανεώθηκε: 10:41 - 16.10.2023

Η Μακάμπι Χάιφα λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας ζήτησε αναβολή από την UEFA για το παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ για το Europa League.

Η εμπόλεμη κατάσταση στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται για δέκατη μέρα, έχοντας αφήσει πίσω χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και αγνοούμενους. Ο πόλεμος όπως είναι λογικό έχει επηρεάσει και τις αθλητικές δραστηριότητες της χώρας, αφού αρχικά η UEFA είχε αναβάλει όλα τα εντός έδρας παιχνίδια των εθνικών ομάδων του Ισραήλ. 

Ίδια τύχη όπως φαίνεται θα έχει και το παιχνίδι της Μακάμπι Χάιφα με τη Βιγιαρεάλ. Αρχικά ο αγώνας ήταν στον «αέρα», λόγω της εμπόλεμης κατάστασης και τελικά η ομάδα από το Ισραήλ ζήτησε από την UEFA  την επίσημη αναβολή του ματς για την τρίτη αγωνιστική του Europa League

Το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για τις 26 Οκτωβρίου και θα γινόταν στην Ισπανία. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο αίτημα αυτό έχει την πλήρη στήριξη τόσο της ισραηλινής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, αλλά και της Μακάμπι Τελ Αβίβ που αγωνίζεται στο Conference League

«Είδα τρομοκράτη να ζητάει κινητό για να καταγράψει έναν αποκεφαλισμό» 

Φρίκη προκαλούν αρκετές μαρτυρίες από τον πόλεμο στο Ισραήλ κα την Παλαιστίνη. Ένας παίκτης της Μακάμπι Χάιφα λοιπόν προχώρησε σε μια μαρτυρία σοκ, αφού ανέφερε πως είδε έναν τρομοκράτη να ζητάει ένα κινητό για να καταγράψει ένα αποκεφαλισμό. 

«Είδα φωτογραφίες ενός τρομοκράτη που ζήτησε να στρέψει την κάμερα προς το μέρος του, επειδή επρόκειτο ν’ αποκεφαλίσει κάποιον. Μωρά δολοφονήθηκαν, οι φωτογραφίες ήταν πολύ φρικτές. Έλαβα μηνύματα μέσω Telegram και είδα το πάρτι στο φεστιβάλ και τη φρίκη που συνέβη εκεί», ανέφερε μεταξύ άλλων.