Σοκαρισμένος διεθνής άσος της Μακάμπι Χάιφα - «Είδα τρομοκράτη να ζητάει την κάμερα για ν’ αποκεφαλίσει άνθρωπο»
i

©intime

Σοκαρισμένος διεθνής άσος της Μακάμπι Χάιφα - «Είδα τρομοκράτη να ζητάει την κάμερα για ν’ αποκεφαλίσει άνθρωπο»

Γιώργος Σακελλαρίου 17:09 - 14.10.2023 / Ανανεώθηκε: 18:01 - 14.10.2023

Ο παίκτης της Μακάμπι Χάιφα Λιόρ Ρεφαέλοφ με δηλώσεις του σε βελγικά ΜΜΕ αναφέρθηκε στις φριχτές σκηνές που είδε μετά την επίθεση της Χαμάς.

Η Μακάμπι Χάιφα, όπως και πολλές ομάδες στο Ισραήλ, έχει σταματήσει τις προπονήσεις, αφού αρκετοί παίκτες βρίσκονται στο εξωτερικό μέχρι να ενημερωθούν για κατάπαυση του πυρός και να δοθούν οδηγίες, ώστε να επιστρέψουν.

Η επίθεση της Χαμάς και ο θάνατος άνω των χιλίων ανθρώπων έχει σοκάρει φυσικά και τους αθλητές στο Ισραήλ. Ο 37χρονος άσος της Μακάμπι Χάιφα, ο Λιόρ Ραφαέλοφ, ο οποίος έπαιξε αλλαγή στο πρόσφατο ματς με τον Παναθηναϊκό (μπήκε στο 76’ αντί του Ντέιβιντ) βρίσκεται στο Βέλγιο, όπου ζει η σύζυγός του και τα παιδιά του.

Ο διεθνής (39 ματς, έξι γκολ) Ισραηλινός μεσοεπιθετικός σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ του Βελγίου ανέφερε: «Είδα φωτογραφίες ενός τρομοκράτη που ζήτησε να στρέψει την κάμερα προς το μέρος του, επειδή επρόκειτο ν’ αποκεφαλίσει κάποιον. Μωρά δολοφονήθηκαν, οι φωτογραφίες ήταν πολύ φρικτές. Έλαβα μηνύματα μέσω Telegram και είδα το πάρτι στο φεστιβάλ και τη φρίκη που συνέβη εκεί.

Πόσο κακός πρέπει να είσαι για να το κάνεις αυτό; Να σκοτώνεις και ν’ απαγάγεις γυναίκες, νέους, παιδιά. Οι άνθρωποι ήταν εκεί χωρίς ίχνος πολιτικής ή θρησκευτικής ατζέντας. Είναι ένας εφιάλτης που δεν θα τελειώσει ποτέ. Κανείς δεν πίστευε ότι αυτό ήταν ακόμα δυνατό να συμβεί στον σύγχρονο κόσμο. Από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, από το Ολοκαύτωμα, δεν έχει συμβεί τίποτα που να πλησιάζει αυτή την επίθεση εναντίον του εβραϊκού λαού.

Οι παρεμβάσεις που χρειάζεται το «Απόστολος Νικολαΐδης»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:50 - 14.10.2023

Οι παρεμβάσεις που χρειάζεται το «Απόστολος Νικολαΐδης»

Το «ΟΚ» από την UEFA δεν σημαίνει το τέλος της προσπάθειας των ιθυνόντων του Παναθηναϊκού για τη μετακόμιση στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Αντιθέτως, τώρα πρέπει να «τρέξουν» για να είναι όλα έτοιμα στις 25 Οκτωβρίου.

Η Χαμάς, επίσης, είναι επιβλαβής για τους Παλαιστίνιους. Δεν βρίσκεις λόγια που πλησιάζουν ακόμη και στο να περιγράψουν αυτό που νιώθω. Όποια κι αν είναι η ερώτηση, η Χαμάς δεν μπορεί ποτέ να είναι η απάντηση».

Ένας άλλος παίκτης και συγκεκριμένα ο Τζόρνταν Μποτάκα της Άσντοντ, η ομάδα της πόλης που δέχθηκε επίθεση με πυραύλους από τη Χαμάς επίσης μίλησε στα βελγικά ΜΜΕ. «Αυτό που είδα την περασμένη εβδομάδα θα μείνει μαζί μου για πάντα. Αφού το έζησα συνειδητοποιώ ξανά πόσο καλά είμαστε στο Βέλγιο».