Οι παρεμβάσεις που χρειάζεται το «Απόστολος Νικολαΐδης»

To «Απόστολος Νικολαΐδης»

i

Intime

Οι παρεμβάσεις που χρειάζεται το «Απόστολος Νικολαΐδης»

Μπάμπης Τσιμπίδας 12:50 - 14.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:56 - 14.10.2023

Το «ΟΚ» από την UEFA δεν σημαίνει το τέλος της προσπάθειας των ιθυνόντων του Παναθηναϊκού για τη μετακόμιση στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Αντιθέτως, τώρα πρέπει να «τρέξουν» για να είναι όλα έτοιμα στις 25 Οκτωβρίου.

Η έγκριση της UEFA για τη μετακόμιση στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ανακούφισε τους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού. Είχαν πάρει την προφορική άδεια, αλλά σίγουρα το επίσημο έγγραφο διαλύει κάθε ανησυχία. Από την άλλη, πλέον πρέπει να επιταχύνουν ούτως ώστε το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, να συμμορφωθεί εγκαίρως (στο μέτρο του εφικτού) με τις υποδείξεις της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

Κλιμάκιο της UEFA είχε ελέγξει το «Απόστολος Νικολαΐδης» τον προηγούμενο Ιούνιο και είχε εγκρίνει τη χρήση του μέχρι τον Γ’ προκριματικό γύρο του Champions League. Αλλά, το κλιμάκιο είχε καταστήσει σαφές πως το γήπεδο δεν πληρούσε τις προδιαγραφές για τα Play Off και για τη φάση των ομίλων (καθώς και του Europa League). 

Το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εγκατάσταση, είναι η έλλειψη χώρων στους οποίους θα φιλοξενηθούν οι δραστηριότητες που απαιτεί η UEFA, τόσο για την μιντιακή κάλυψη των αναμετρήσεων, όσο και για άλλες υποχρεώσεις. Στην κανονικότητα, η UEFA δεν θα επέτρεπε στον Παναθηναϊκό να μετακομίσει, ωστόσο δεδομένων των συνθηκών έχουν ενημερώσει το Τριφύλλι ότι θα συναινέσει σε μία εξαίρεση. Με την άδεια να παραχωρείται τυπικά την Παρασκευή με την ενημέρωση από τη Νιόν.

Πάντως, στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας θα πραγματοποιηθούν βελτιωτικές εργασίες. Οι “πράσινοι” έχουν ήδη δρομολογήσει τις παρεμβάσεις που κρίνονται απαραίτητες για να διασφαλιστεί το μίνιμουμ των στάνταρ. Μία βασική αλλαγή είναι η επιστράτευση του κλειστού “Παύλος Γιαννακόπουλος”, οι χώροι του οποίου θα καλύψουν βασικές ανάγκες. 

Εκεί αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνέντευξη τύπου πριν και μετά το παιχνίδι, καθώς και να δημιουργηθεί ο χώρος εργασίας των δημοσιογράφων. Στο ίδιο μέρος θα εγκατασταθεί και το γραφείο των αξιωματούχων της ΟΥΕΦΑ. Από την ΠΑΕ θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να εξασφαλιστούν οι αίθουσες που είναι απαραίτητες ακόμα και αν χρειαστεί να αναζητηθούν εξωτερικά του γηπέδου.

Επίσης, πρέπει να γίνει μία διευθέτηση με τα πάρκινγκ που χρειάζεται το γήπεδο για τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις και αναζητούνται λύσεις για το ζήτημα. Γενικότερα, η κινητοποίηση είναι μεγάλη, καθώς και ο χρόνος δεν είναι άφθονος για τα διοικητικά στελέχη της ομάδας.  Στις 25 Οκτωβρίου, το γήπεδο πρέπει να είναι έτοιμο για να υποδεχτεί τις συνεντεύξεις Τύπου και τις προπονήσεις Παναθηναϊκού και Ρεν και μία μέρα αργότερα, να φιλοξενήσει την αναμέτρηση!