Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Το μήνυμα ελπίδας Άραβα παίκτη της Μακάμπι Χάιφα

Ο Χαλαϊλί σε μονομαχία με τον Χουάνκαρ.

i

©intime

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Το μήνυμα ελπίδας Άραβα παίκτη της Μακάμπι Χάιφα

Γιώργος Σακελλαρίου 08:56 - 11.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:01 - 11.10.2023

Ο Ανάν Χαλαϊλί της Μακάμπι Χάιφα με μήνυμά του ζήτησε να μπει ένα τέλος στο μίσος και αποθεώθηκε στο Ισραήλ.

Ο Ανάν Χαλαϊλί είναι ένας από τους πλέον ταλαντούχους παίκτες της Μακάμπι Χάιφα.

Αυτό το διαπίστωσε και ο Παναθηναϊκός στην πρόσφατη αναμέτρηση στο Ισραήλ. Ο 19χρονος (3/9/04), εξτρέμ απείλησε το «τριφύλλι» σε αρκετές περιπτώσεις και ήταν πονοκέφαλος για την πράσινη άμυνα.

Ο Χαλαϊλί γεννήθηκε στα βόρεια του Ισραήλ, στην πόλη Σαχνίν. Κατάγεται από αραβική οικογένεια κι έχει επιλέξει να αγωνίζεται για την εθνική ομάδα του Ισραήλ. Ο ίδιος μετά τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει και βλέποντας το αιματοκύλισμα στην περιοχή, έστειλε το δικό του μήνυμα συμφιλίωσης, με ανάρτηση στα social media. Αναλυτικά όσα έγραψε ο Χαλαϊλί:

«Εγώ και τα μέλη της οικογένειάς μου συμμεριζόμαστε τη θλίψη των γονέων που πενθούν κι εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες! Πόνεσα πολύ για τον αποτρόπαιο φόνο που διαπράχθηκε! Και παρά τον πόνο, απαγορεύεται να χάσουμε την ελπίδα!».

Είθε η έχθρα να σταματήσει και ο ήλιος να ανατείλει ξανά και να επικρατήσει ειρήνη μεταξύ των εθνών! Έχω ζήσει δίπλα στους Εβραίους και συνεργάστηκα μαζί τους και θα συνεχίσω να το κάνω! Προσεύχομαι για καλύτερες μέρες κι εύχομαι γρήγορη επιστροφή των απαχθέντων στα σπίτια τους στις οικογένειές τους και πλήρη ανάρρωση στους τραυματίες».

Σοκαριστική αφήγηση για όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ από πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού: «Μπαμπά, θα έχουμε κι άλλους πυροβολισμούς σήμερα;»
ΜΠΑΣΚΕΤ

20:52 - 10.10.2023

Σοκαριστική αφήγηση για όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ από πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού: «Μπαμπά, θα έχουμε κι άλλους πυροβολισμούς σήμερα;»

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζοσέπ Μαρία Μπεροκάλ, ανέφερε μια σοκαριστική αφήγηση από τον πόλεμο στο Ισραήλ.

Τα λόγια του Χαλαϊλί δεν έπεσαν στο κενό και ο πρώην ισραηλινός μπασκετμπολίστας, Ιντό Κοζίκρο ελπίζει ότι θ’ αποτελέσουν ένα άνοιγμα για κάτι νέο. «Διάβασα τη συναρπαστική ανάρτηση του παίκτη της εθνικής ομάδας και ποδοσφαιριστή της Μακάμπι Χάιφα, Ανάν Χαλαϊλί και θέλω να σας πω ότι αυτή είναι μια ευκαιρία για όλους τους αθλητές από την αραβική κοινωνία να χτίσουν τις γέφυρες που οι Άραβες πολιτικοί καταστρέφετε εδώ για χρόνια. Είστε μέρος αυτής της χώρας!».