Σοκαριστική αφήγηση για όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ από πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού: «Μπαμπά, θα έχουμε κι άλλους πυροβολισμούς σήμερα;»
i

©intime

Σοκαριστική αφήγηση για όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ από πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού: «Μπαμπά, θα έχουμε κι άλλους πυροβολισμούς σήμερα;»

Sportal newsroom 20:52 - 10.10.2023 / Ανανεώθηκε: 20:52 - 10.10.2023

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζοσέπ Μαρία Μπεροκάλ, ανέφερε μια σοκαριστική αφήγηση από τον πόλεμο στο Ισραήλ.

Ο πόλεμος στο Ισραήλ και τη Γάζα συνεχίζεται για τέταρτη μέρα, έχοντας αφήσει πίσω του χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες. Ο Ζοσέπ Μαρία Μπεροκάλ βρίσκεται στο Τελ Αβίβ, όντας βοηθός προπονητή στη Μακάμπι και σε μία συνέντευξη στη Marcador μίλησε για τα όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ αυτή την περίοδο.

«Περιμένω να φύγω από τη χώρα με την οικογένειά μου. Η ιδέα είναι όλοι οι ξένοι της ομάδας να φύγουν μαζί αυτές τιε εβδομάδες. Όλα τα μεγάλα σπίτια έχουν θωρακισμένο και προστατευμένο καταφύγιο, όπου κοιμόμαστε. Εάν χτυπήσει ο συναγερμός, έχουμε ενάμισι λεπτό να μπούμε στο δωμάτιο. Είναι συγκλονιστικό να ακούς τους πυραύλους», είπε στην αρχή και συνέχισε. 

«Είναι αρκετά βάρβαρο. Υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι στους δρόμους, αρκετά μαγαζιά ανοιχτά, άνθρωποι που διασκεδάζουν με τις οικογένειές τους. Πήγα στην προπόνηση και δεν ένιωθα κίνδυνο, ανησυχούσα όμως. Αλλά αυτή την ώρα συνειδητοποιείς ότι υπάρχει κάτι πολύ διαφορετικό, υπάρχει αρκετή θλίψη». 

Η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή όπως είναι λογικό έχει φέρει και την αναβολή των αγώνων με τον πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού να αναφέρει ότι το μπάσκετ δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο. Τόνισε δε ότι στόχος για τη χρονιά είναι να επιστρέψουν οι αγώνες στο Ισραήλ. 

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι όλη η σεζόν θα γίνει εκτός χώρας. Έχω πει ότι το μπάσκετ δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο, είναι η δουλειά μου, αλλά αυτό που μετράει είναι να είμαστε ασφαλείς και η χώρα να επιστρέψει στην κανονικότητα. 

Η απίστευτη ιστορία του Μπίμπρας Νάτχο: Ένας Ισραηλινός που δεν θέλησε να γλιτώσει τον στρατό, αλλά αρνείται να τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

21:52 - 09.10.2023

Η απίστευτη ιστορία του Μπίμπρας Νάτχο: Ένας Ισραηλινός που δεν θέλησε να γλιτώσει τον στρατό, αλλά αρνείται να τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο

Μπίμπρας Νάτχο. Ένα άνθρωπος ο οποίος παρά το γεγονός πως ανήκε σε μειονότητα του Ισραήλ υπηρέτησε κανονικά τη στρατιωτική του θητεία παρά το γεγονός πως μπορούσε να την αποφύγει και ο οποίος αρνείται να τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο της χώρας.

Όσο το δυνατό γρηγορότερα. Στόχος της χρονιάς είναι να μπορέσουμε να παίξουμε κάποια στιγμή στο σπίτι μας», είπε στη συνέχεια. 

Τέλος ανέφερε μια σοκαριστική ιστορία, λέγοντας ότι τα παιδιά του τον ρωτούν αν θα έχει κι άλλους πυροβολισμούς. «Η ζωή του προπονητή είναι να ζεις μέρα με τη μέρα, τι θα κάνω αύριο δεν μπορώ να το εξηγήσω. Πιστεύω θα επιστρέψουμε στο Ισραήλ. Είναι δύσκολο να εξηγήσω στα παιδιά μου τι είναι ο πόλεμος. Με ρωτάνε "μπαμπά θα υπάρξουν κι άλλοι πυροβολισμοί σήμερα; Εκεί που θα πάμε θα υπάρχει πόλεμος;».