Καταδίκασε τα πανό υπέρ της Παλαιστίνης η Σέλτικ - Πως αντιδρούν οι Ισραηλινοί
i

©PrtScr

Καταδίκασε τα πανό υπέρ της Παλαιστίνης η Σέλτικ - Πως αντιδρούν οι Ισραηλινοί

Κώστας Τσιακλής 22:34 - 09.10.2023 / Ανανεώθηκε: 22:37 - 09.10.2023

Η Σέλτικ καταδίκασε τα πανό που ύψωσαν οι οπαδοί τους υπέρ της Παλαιστίνης ωστόσο οι Ισραηλινοί δεν πείθονται...

Η Σέλτικ εξέδωσε ανακοίνωση και καταδίκασε τα πανό που σήκωσε μερίδα οπαδών της στο παιχνίδι με την Κιλμάρνοκ.

Στην εν λόγω αναμέτρηση μερίδα οπαδών της Σέλτικ είχαν υψώσει πανό υπέρ της Παλαιστινής, η οποία όπως είναι γνωστό βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισραήλ. Τα μηνύματα που έκαναν την εμφάνιση τους λοιπόν ήταν τα εξής: «Ελεύθερη Παλαιστίνη», «Νίκη στην Αντίσταση». 

Αυτά τα πανό έκαναν έξαλλο τον Ισραηλινό πρώην παίκτη της ομάδας, Νιρ Μπιτόν ενώ όπως φαίνεται δεν άφησαν ευχαριστημένη ούτε τη διοίκηση της Σέλτικ, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση και καταδίκασε τα μηνύματα αυτά. Συγκεκριμένα η Σέλτικ αναφέρει τα εξής: 

«Τα πανό που εμφανίστηκαν σε ένα τμήμα του Celtic Park πριν από τον αγώνα του Σαββάτου δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις της Celtic Football Club και αποσυντονιζόμαστε από αυτές. Καταδικάζουμε την εμφάνιση τέτοιων μηνυμάτων στο Celtic Park. Η Σέλτικ είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος και όχι πολιτικός οργανισμός. Μία από τις βασικές μας αξίες από την αρχή είναι να είμαστε ανοιχτοί σε όλους ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, πολιτικής ή θρησκείας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Σύλλογος καθιστούσε πάντα σαφές ότι τα πολιτικά μηνύματα και τα πανό δεν είναι ευπρόσδεκτα στο Celtic Park ή σε οποιοδήποτε αγώνα εμπλέκει τη Σέλτικ. Σε μια εποχή απώλειας και ταλαιπωρίας για πολλούς, είναι εντελώς ακατάλληλο για οποιαδήποτε ομάδα ατόμων να χρησιμοποιεί το Celtic Park ως μέσο για τέτοια μηνύματα.

Καλούμε όλους τους υποστηρικτές, ανεξάρτητα από τις προσωπικές τους απόψεις, να ενωθούν για να στηρίξουν τους παίκτες μας και τον Σύλλογο σεβόμενοι τα δικαιώματα και τις πεποιθήσεις των άλλων. ιδιαίτερα εκείνων των οποίων οι ζωές επηρεάζονται από τη βία και το μίσος».

Η απίστευτη ιστορία του Μπίμπρας Νάτχο: Ένας Ισραηλινός που δεν θέλησε να γλιτώσει τον στρατό, αλλά αρνείται να τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

21:52 - 09.10.2023

Η απίστευτη ιστορία του Μπίμπρας Νάτχο: Ένας Ισραηλινός που δεν θέλησε να γλιτώσει τον στρατό, αλλά αρνείται να τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο

Μπίμπρας Νάτχο. Ένα άνθρωπος ο οποίος παρά το γεγονός πως ανήκε σε μειονότητα του Ισραήλ υπηρέτησε κανονικά τη στρατιωτική του θητεία παρά το γεγονός πως μπορούσε να την αποφύγει και ο οποίος αρνείται να τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο της χώρας.

Τι ισχυρίζονται οι Ισραηλινοί 

Τα ισραηλινά μέσα πάντως δεν πείθονται από την πρόθεση της Σέλτικ αφού αναφέρουν πως μια τέτοια ανακοίνωση δεν είχε βγει και στο παρελθόν σε αντίστοιχες περιπτώσεις (το 2009 απέναντι στην Χάποελ Τελ Αβίβ και το 2016 κόντρα στη Χάποελ Μπερ Σεβά). Συγκεκριμένα θεωρούν πως οι «Κέλτες» έχουν δείξει και πιο πριν σημάδια στήριξης στην Παλαιστίνη ωστόσο αυτή τη φορά εξέδωσαν ανακοίνωση μόνο και μόνο για τον Λιέλ Αμπάντα που αγωνίζεται στην ομάδα και πιθανόν να ενοχλήθηκε από όλο αυτό.

Μάλιστα γίνεται λόγος πως ο Ισραηλινός συναντήθηκε σήμερα με τη διοίκηση του συλλόγου και ζήτησε μια δημόσια αποκήρυξη των πανό.