Η Εθνική Παλαιστίνης αποσύρθηκε από διοργάνωση μετά τον πόλεμο στο Ισραήλ

Η σημαία της Παλαιστίνης

i

© Intime

Η Εθνική Παλαιστίνης αποσύρθηκε από διοργάνωση μετά τον πόλεμο στο Ισραήλ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:03 - 09.10.2023 / Ανανεώθηκε: 21:03 - 09.10.2023

Την απόφαση να αποσυρθεί από το διεθνές τουρνουά «Merdeka Tournament» πήρε η Εθνική Παλαιστίνης, μετά τον πόλεμο που ξέσπασε ανάμεσα σε Χαμάς και Ισραήλ.

Τα 24ωρα περνούν και η κατάσταση στο Ισραήλ κλιμακώνεται, μετά την εισβολή της Χαμάς στη Γάζα. Το ποδόσφαιρο, όπως είναι αναμενόμενο, περνάει σε δεύτερη μοίρα και αυτό έχει αντίκτυπο στις ομάδες αλλά και τις εθνικές της ευρύτερης περιοχής. 

Επηρεασμένη από την κατάσταση είναι πλέον και η Εθνική Παλαιστίνης, η οποία αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το διεθνές τουρνουά «Merdeka Tournament». Πιο αναλυτικά, οι «Ιππότες» χρειάστηκε να πάρουν τη συγκεκριμένη απόφαση με αφορμή το κλείσιμο των αεροδρομίων στην περιοχή, κάτι που δεν τους επιτρέπει να αναχωρήσουν για τη Μαλαισία, όπου και θα διεξαγόταν η διοργάνωση. 

Τι είναι το «Merdeka Tournament»

Tο «Merdeka Football Tournament» είναι ένα διεθνές φιλικό τουρνουά ποδοσφαίρου που διεξάγεται στη Μαλαισία για τον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας και παίζεται κυρίως στο «Independence Stadium» της Κουάλα Λουμπούρ. Στην 42η έκδοσή του ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχουν η Παλεστίνη, η Μαλαισία, το Τατζικιστάν και η Ινδία.

Φεύγει από το Ισραήλ η Μακάμπι - Στην Κύπρο η ομάδα μετά τις επιθέσεις της Χαμάς
EUROLEAGUE

23:10 - 08.10.2023

Φεύγει από το Ισραήλ η Μακάμπι - Στην Κύπρο η ομάδα μετά τις επιθέσεις της Χαμάς

Στην Κύπρο θα μεταβεί η ομάδα της Μακάμπι προκειμένου να προστατευτεί από τον πόλεμο με τη Χαμάς. Ήδη έχουν ταξιδέψει εκεί οι ξένοι παίκτες του συλλόγου και θα ακολουθήσει όλη η αποστολή.

Ωστόσο με τα νέα δεδομένα η πρώτη θα απουσιάζει και η σύνθεση της διοργάνωσης θα αλλάξει. Υπό κανονικές συνθήκες, οι τέσσερεις ομάδες θα έπαιζαν ημιτελικά και έναν τελικό, εντούτοις τώρα οι τρεις που έμειναν θα αγωνιστούν μεταξύ τους. Όποια μαζέψει τους πιο πολλούς βαθμούς θα είναι και ο νικητής του τουρνουά.