Ρόμπι Κιν και Ρόρι Ντέλαπ φυγαδεύτηκαν στην Ελλάδα αφού κατάφεραν να αποδράσουν από το Ισραήλ

Ισραήλ και Ρόμπι Κιν

i

© Twitter

Ρόμπι Κιν και Ρόρι Ντέλαπ φυγαδεύτηκαν στην Ελλάδα αφού κατάφεραν να αποδράσουν από το Ισραήλ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:05 - 08.10.2023

Ο Ρόμπι Κιν και ο Ρόρι Ντέλαπ αναγκάστηκαν να εγκατασταθούν, προσωρινά, στην Ελλάδα, αφού πρώτα φυγαδεύτηκαν από το Ισραήλ μετά τον πόλεμο που ξέσπασε με τη Χαμάς.

Συνταρακτικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Πιο αναλυτικά, το πρωί του Σαββάτου (7/10) η Χαμάς εξαπέλυσε επίθεση - με ρουκέτες και στρατό - στο Ισραήλ, με τη δεύτερη χώρα να απαντά κηρύσσοντας πόλεμο. 

Αρκετοί ήταν οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους (οι νεκροί υπολογίζονται πάνω από 1000), ωστόσο υπήρξαν και εκείνοι που έζησαν από θαύμα. Ανάμεσά τους δύο προσωπικότητες από τον χώρο του ποδοσφαίρου, με τους Ρόμπι Κιν και Ρόρι Ντέλαπ να γλιτώνουν στο... παρά πέντε από τις επιθέσεις στην περιοχή του Τελ Αβίβ.

Πιο αναλυτικά, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν, ο Κιν και ο Ντέλαπ αναγκάστηκαν να κρυφτούν σε ένα δωμάτιο πανικού προκειμένου να μείνουν ασφαλείς. Οι δύο τους, όπως μετέφερε το «Talk Sport» παρέμειναν στο σημείο για πάρα πολλές ώρες. Όταν τελικά βρέθηκε τρόπος διαφυγής, αμφότεροι φυγαδεύτηκαν στην Ελλάδα όπου και εικάζεται πως διαμένουν προσωρινά μέχρι να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο εργάζονταν για λογαριασμό της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η ομάδα τους προσέλαβε τον περασμένο Ιούνιο, με τον Κιν να αναλαμβάνει βασικός προπονητής και τον Ντέλαπ να παίρνει ρόλο βοηθού.