Επίσημο: Αναβολή στο Αρμάνι Μιλάνο - Μακάμπι Τελ Αβίβ λόγω του πολέμου στο Ισραήλ

Επίσημο: Αναβολή στο Αρμάνι Μιλάνο - Μακάμπι Τελ Αβίβ λόγω του πολέμου στο Ισραήλ

Χρήστος Τσάλτας 14:24 - 08.10.2023 / Ανανεώθηκε: 17:02 - 08.10.2023

Ο πόλεμος στο Ισραήλ οδήγησε σε αναβολή του αγώνα της Αρμάνι Μιλάνο με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, για την δεύτερη αγωνιστική της Euroleague, καθώς η «ομάδα του λαού» δεν κατάφερε να βρει λύσεις για να ταξιδέψει στην ιταλική πρωτεύουσα.

Οι πρώτες αναβολές αγώνων στη φετινή σεζόν της Euroleague είναι γεγονός, καθώς η διοργανώτρια αρχή προχώρησε σε αναβολή δύο αγώνων σε Euroleague και Eurocup αντίστοιχα.

Πρόκειται για τα παιχνίδια της Αρμάνι Μιλάνο με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, για την 2η αγωνιστική της Euroleague, αλλά και της Χάποελ Τελ Αβίβ με την Γουλβς Βίλνιους για την δεύτερη αγωνιστική του Eurocup που θα διεξάγονταν αυτή την εβδομάδα.

Αιτία για την κίνηση αυτή είναι ο πόλεμος που μαίνεται στο Ισραήλ, με τις ρίψεις πυραύλων από την Χαμάς προς την χώρα, που έχουν «παραλύσει» τα πάντα.

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής αναφέρει:

Ο αγώνας της 2ης αγωνιστικής της κανονικής σεζόν του BKT EuroCup μεταξύ της Hapoel Shlomo Tel Aviv και της Wolves Vilnius, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 11 Οκτωβρίου, και ο αγώνας της κανονικής περιόδου της Turkish Airlines EuroLeague, του γύρου 2, μεταξύ EA7 Emporio Armani Milan και Maccabi Playtika Tel Aviv, προγραμματισμένος για 12 Οκτωβρίου, έχουν ανασταλεί μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις και την έναρξη της ένοπλης σύγκρουσης στο Ισραήλ.

Η Euroleague Basketball παρακολουθεί την κατάσταση και θα αξιολογήσει μαζί με τις ομάδες που επηρεάζονται τις καλύτερες δυνατές επιλογές για τον επαναπρογραμματισμό των αγώνων με βάση τις διαθέσιμες ημερομηνίες. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν όταν είναι διαθέσιμες.

Η Euroleague Basketball επαναλαμβάνει τη σταθερή της δέσμευση ενάντια σε όλες τις πράξεις βίας και υπέρ της ειρήνης και θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τη φωνή της για να προάγει το σεβασμό, την ένταξη και τη διαφορετικότητα, αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα του οργανισμού και των ομάδων του.

Η Euroleague Basketball επιθυμεί να εκφράσει τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και σε όλους όσους επλήγησαν από τη συνεχιζόμενη τραγωδία.