Η Μακάμπι Χάιφα επιτρέπει στους ξένους παίκτες να αποχωρήσουν από το Ισραήλ

Μακάμπι Χάιφα

i

©Intime

Η Μακάμπι Χάιφα επιτρέπει στους ξένους παίκτες να αποχωρήσουν από το Ισραήλ

Κώστας Τσιακλής 10:00 - 08.10.2023 / Ανανεώθηκε: 14:31 - 08.10.2023

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Europa League, Μακάμπι Χάιφα, έδωσε άδεια στους ξένους παίκτες της να φύγουν από το Ισραήλ εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εχθροπραξίες στο Ισραήλ εξαιτίας της εισβολής ενόπλων της Χαμάς. Οι ισραηλινές δυνάμεις περνούν στην αντεπίθεση και η κατάσταση μοιάζει να ξεφεύγει ολοένα και περισσότερο.

Όπως είναι απολύτως λογικό η κατάσταση αυτή έχει βάλει στον «πάγο» τις εγχώριες διοργανώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι το όλο συμβάν έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά το ταξίδι του Παναθηναϊκού στο Ισραήλ για το παιχνίδι κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League (0-0).

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού λοιπόν είναι μια από τις ομάδες που έδωσαν άδεια στους ξένους παίκτες να αποχωρήσουν από τη χώρα (αν αυτοί θέλουν) λόγω των συγκρούσεων που υπάρχουν. Σε μια αντίστοιχη κίνηση προέβησε και η Χάποελ Τελ Αβίβ ενώ την ίδια πρόθεση φέρεται να έχουν και οι Μακάμπι Τελ Αβίβ και Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ.

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στο μπάσκετ, με την Χάποελ Ιερουσαλήμ να ανακοινώνει ότι η αποστολή της ομάδας θα ταξιδέψει στην Ελλάδα. Αυτό όμως θα γίνει χωρίς τους Ισραηλινούς παίκτες οι οποίοι επέλεξαν να μείνουν στη χώρα μαζί με τις οικογένειες τους. Ερωτηματικό παραμένει επίσης το τι θα γίνει με την αναμέτρηση της Μακάμπι Τελ Αβίβ με την Αρμάνι Μιλάνο (12/10) για τη δεύτερη αγωνιστική της Euroleague. 

Όπως αναφέραμε και χθες το όλο σκηνικό προκαλεί και πρόβλημα στην Εθνική Ομάδα του Ισραήλ, η οποία θα κληθεί να αγωνιστεί εκ νέου στα προκριματικά του EURO 2024. Η ομάδα του Αλόν Χαζάν είναι στον 9ο όμιλο των προκριματικών και διεκδικεί με αξιώσεις την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης. Στην 7η αγωνιστική το Ισραήλ υποδέχεται την Ελβετία (12/10) ωστόσο το παιχνίδι πιθανότατα θα αναβληθεί ή θα διοργανωθεί σε ουδέτερη έδρα ή ακόμα και στην Ελβετία. 

Το Ισραήλ έχει να δώσει ακόμα έναν αγώνα ωστόσο αυτός είναι εκτός έδρας στο Κόσοβο στις 15 Οκτωβρίου. Όπως προαναφέραμε οι λύσεις για τη διεξαγωγή των δύο αναμετρήσεων υπάρχουν ωστόσο κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν το Ισραήλ θα είναι σε θέση να αγωνιστεί.