Πόλεμος στο Ισραήλ: Στον «πάγο» τα εγχώρια πρωταθλήματα - Ερωτηματικό το τι θα γίνει με τους αγώνες της Εθνικής
i

©Photo by Jari Pestelacci/Eurasia Sport Images/Getty Images

Πόλεμος στο Ισραήλ: Στον «πάγο» τα εγχώρια πρωταθλήματα - Ερωτηματικό το τι θα γίνει με τους αγώνες της Εθνικής

Κώστας Τσιακλής 23:57 - 07.10.2023 / Ανανεώθηκε: 17:00 - 08.10.2023

Ο πόλεμος στο Ισραήλ δημιουργεί ερωτηματικά σε σχέση με τους αγώνες της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου που υπό κανονικές συνθήκες θα έπαιζε στα προκριματικά του EURO 2024.

Ο πλανήτης παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις στο Ισραήλ μετά την εισβολή ενόπλων της Χαμάς και την αντεπίθεση στην οποία θέλουν να περάσουν οι ισραηλινές δυνάμεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίθεση άρχισε από τη Λωρίδα της Γάζας με εκτόξευση ρουκετών, που έχουν προκαλέσει ζημιές μέχρι το Τελ Αβίβ.

Όπως είναι λογικό η δράση στα εγχώρια πρωταθλήματα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ έχουν μπει στον «πάγο», λίγες μέρες μετά το ταξίδι του Παναθηναϊκού στη χώρα για το παιχνίδι με τη Μακάμπι Χάιφα για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. 

Όπως αναφέρουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης αρκετές ομάδες του Ισραήλ όπως οι Μακάμπι Χάιφα, Χάποελ Μπερ Σεβά κλπ. έχουν επιτρέψει στους ξένους ποδοσφαιριστές να αποχωρήσουν από τη χώρα ενώ οι Ισραηλινοί αθλητές είναι έτοιμοι να καταταχθούν στο στρατό αν αυτό κριθεί αναγκαίο. 

Αυτές οι εξελίξεις δεν επηρεάζουν μόνο τις εγχώριες διοργανώσεις αλλά και τις ευρωπαϊκές. Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για το τι θα γίνει για παράδειγμα με τον αγώνα της Αρμάνι Μιλάνο με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τη δεύτερη αγωνιστική της Euroleague (12/10). Επιπλέον δημιουργείται και θέμα με την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

Το Ισραήλ βρίσκεται στον 9ο όμιλο των προκριματικών του EURO 2024 και διεκδικεί με αξιώσεις την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης. Την ερχόμενη εβδομάδα οι Ισραηλινοί υποδέχονται την Ελβετία (12/10) για την 7η αγωνιστική ωστόσο η διεξαγωγή του αγώνα μάλλον βρίσκεται στον «αέρα». Αν οι Ισραηλινοί είναι σε θέση να αγωνιστούν και δεν έχει αποκλιμακωθεί ακόμα η κατάσταση τότε οι μοναδικές λύσεις στο θέμα είναι η ουδέτερη έδρα ή το παιχνίδι να λάβει χώρα στην Ελβετία. 

Το Ισραήλ έχει να δώσει ακόμα έναν αγώνα ωστόσο αυτός είναι εκτός έδρας στο Κόσοβο στις 15 Οκτωβρίου. Όπως προαναφέραμε οι λύσεις για τη διεξαγωγή των δύο αναμετρήσεων υπάρχουν ωστόσο κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν το Ισραήλ θα είναι σε θέση να αγωνιστεί.