Παναθηναϊκός: Ο Μάγκνουσον είναι «παράδειγμα» για τους υπόλοιπους

Χόρντουρ Μάγκνουσον

i

Intime

Παναθηναϊκός: Ο Μάγκνουσον είναι «παράδειγμα» για τους υπόλοιπους

Μπάμπης Τσιμπίδας 19:15 - 10.10.2023 / Ανανεώθηκε: 19:15 - 10.10.2023

Ο τρόπος που διαχειρίζεται ο Παναθηναϊκός τους ποδοσφαιριστές που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως τους Μάγκνουσον και Γκάνεα, είναι ο θεμέλιος λίθος για το οικογενειακό κλίμα στην ομάδα.

Η ανανέωση του συμβολαίου του Χόρντουρ Μάγκνουσον με τον Παναθηναϊκό είναι πολύ σημαντική για τον ποδοσφαιριστή. Γιατί μετά τη ρήξη χιαστού, με την οποία ουσιαστικά χάνει όλη την τρέχουσα σεζόν, ο Ισλανδός στόπερ θα διαπραγματευόταν το μέλλον του με δυσχερείς προϋποθέσεις.

Ένας 30χρονος κεντρικός αμυντικός με δύο σοβαρούς τραυματισμούς την προηγούμενη τριετία, σίγουρα δεν μπορούσε να διεκδικήσει ένα κερδοφόρο deal. Διότι ο Μάγκνουσον από την Πρωτοχρονιά θα ήταν ελεύθερος να συζητήσει, διανύοντας το τελευταίο εξάμηνο της σύμβασης του με τον Παναθηναϊκό.

Παρόλα αυτά, από το Τριφύλλι έδειξαν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στον Ισλανδό, επεκτείνοντας για ένα χρόνο τη συνεργασία τους μαζί του. Ακριβώς με τους ίδιους όρους της ισχύουσας συμφωνίας, για να μην νιώσει «ριγμένος» ο Μάγκνουσον.

Η διαχείριση της υπόθεσης του Μάγκνουσον δεν είναι η μόνη του είδους της. Με ανάλογη προσέγγισαν αντιμετώπισαν οι παράγοντες του Παναθηναϊκού τον Κρίστι Γκάνεα. Ο οποίος πρόσφερε ελάχιστα στο αγωνιστικό κομμάτι, πριν τεθεί νοκ-άουτ από τις συνέπειες της long-Covid.

Αμέσως ο οργανισμός του Παναθηναϊκού συμπαραστάθηκε στον Ρουμάνο αριστερό μπακ, του παρασχέθηκε κάθε ιατρική κάλυψη και ο χρόνος που χρειαζόταν για να αναρρώσει. Παράλληλα, δεν τέθηκε κανένα θέμα με το συμβόλαιο του και το σενάριο της αποδέσμευσης του.

Ο Γκάνεα αποχώρησε με δική του πρωτοβουλία για τη Στεάουα Βουκουρεστίου στα τέλη Αυγούστου, αντιλαμβανόμενος πως θα είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής με την παρουσία των Μλαντένοβιτς και Χουάνκαρ.

Η αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων υγείας των ποδοσφαιριστών, συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση του οικογενειακού κλίματος στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Κάθε παίκτης νιώθει ότι το club τον σέβεται και θα τον στηρίζει στα δύσκολα.

Σε συνδυασμό με το άψογο επαγγελματικό περιβάλλον, τη συνέπεια στις πληρωμές από την ΠΑΕ και το αίσθημα της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης που έχει εμπεδώσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, είναι τα θεμέλια για το δέσιμο των παικτών με τον σύλλογο.

Είναι ένα μεγάλο κέρδος για τον Παναθηναϊκό, μία αφανής εξήγηση για την αποκατάσταση της κανονικότητας. Διότι η μεταχείριση στον Μάγκνουσον, στον Γκάνεα λειτουργούν ως παράδειγμα για τους υπόλοιπους και ξέρουν ότι θα έχουν την προστασία της ομάδας σε ένα απρόοπτο γεγονός.