Ένα μεγάλο σκορ, πολλοί πρωταγωνιστές και στον ορίζοντα... ντέρμπι

Σεμπάστιαν Παλάσιος, Αλεξάντερ Γερεμέγεφ

i

Intime

Ένα μεγάλο σκορ, πολλοί πρωταγωνιστές και στον ορίζοντα... ντέρμπι

Μπάμπης Τσιμπίδας 16:10 - 09.10.2023 / Ανανεώθηκε: 16:11 - 09.10.2023

Ο Παναθηναϊκός είχε πρόσωπα που ξεχώρισαν στο 5-0 επί του Ατρόμητου και αρχίζει τη διακοπή με τον ιδανικό τρόπο. Με σκοπό να ανασυγκροτηθεί και να ετοιμαστεί για τον Ολυμπιακό που τον περιμένει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Να αρχίσεις από το... δέκα το καλό; Ο Φίλιπ Τζούρισιτς ενσάρκωσε απόλυτα τον ρόλο και ήταν ο ιθύνων νους του Παναθηναϊκού στο 5-0 επί του Ατρόμητου. Ο Σέρβος επιτελικός μέσος στην κυριολεξία ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όταν τον επέλεξε.

Ο Τζούρισιτς σκόραρε δύο γκολ και δημιούργησε το 2-0 από τον Παλάσιος. Φυσικά, η συνεισφορά του δεν καταγράφεται μόνο από τη στατιστική. Ο 32χρονος μεσοεπιθετικός πέρασε πάσες, μοίρασε σωστά τη μπάλα, τράβηξε πάνω του αντιπάλους, άνοιξε διαδρόμους. Ο Τζούρισιτς είναι ο δημιουργός που είχε ανάγκη ο Παναθηναϊκός.

Γιοβάνοβιτς: «Έχουμε περισσότερη ποιότητα φέτος και παίρνουμε πιο άνετες νίκες» - Εξήρε τη διάθεση των παικτών του ο τεχνικός του Παναθηναϊκού
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

00:28 - 09.10.2023

Γιοβάνοβιτς: «Έχουμε περισσότερη ποιότητα φέτος και παίρνουμε πιο άνετες νίκες» - Εξήρε τη διάθεση των παικτών του ο τεχνικός του Παναθηναϊκού

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε ικανοποιημένος από την έως τώρα πορεία της ομάδας του.

Να εκθειάσουμε τον Σεμπάστιαν Παλάσιος; Ο Τούκου έχει ακούσει πολλά, όχι πάντα άδικα, όμως είναι σημείο αναφοράς για τον Γιοβάνοβιτς. Γιατί; Επειδή ο Αργεντινός εξτρέμ προσφέρει στο τερέν, πράγματα που ζητάει ο προπονητής και δεν τα αντιλαμβάνονται οι οπαδοί.

Ωστόσο, εναντίον του Ατρόμητου η συνδρομή του Παλάσιος είναι απτή. Ένα γκολ με δύσκολο τελείωμα, ένα κερδισμένο πέναλτι και μία κεφαλιά «πάρε-βάλε» στον Γερεμέγεφ. Ξέχωρα τη συνέπεια του Παλάσιος στην ανασταλτική λειτουργία και το ανελέητο πρέσινγκ στους φιλοξενούμενους αμυντικούς.

Να σταθούμε στον Άντραζ Σπόραρ; Για τον οποίο για κάποιον ανεξήγητο λόγο, πάλι διαβάζαμε μουρμούρα στα social media. Γκολ με εκτέλεση πέναλτι και αλτρουισμός στη φάση του 4-0. Ο Σλοβένος στράικερ καραδοκούσε και εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Φριτζόνσον, πέρασε τον Τσιντώντα, όμως αντί να ψάξει το γκολ, προτίμησε να το σιγουρέψει πασάροντας στον Τζούρισιτς. Μία επιλογή που εξηγεί τον χαρακτήρα του Σπόραρ και την αφοσίωση του στο σύνολο και όχι στο «εγώ».

Να μιλήσουμε για τον Γερεμέγεφ; Ο Σουηδός έμεινε στο «Γεώργιος Καλαφάτης» γνωρίζοντας ότι δύσκολα θα πάρει ευκαιρίες. Ο ίδιος έχει εμπιστοσύνη στις ικανότητες του και περίμενε το νεύμα του Γιοβάνοβιτς. Αυτό ήρθε και ο Γερεμέγεφ έχει απολογισμό δύο τερμάτων σε 30 λεπτά! Διόλου ευκαταφρόνητο επίτευγμα, για έναν παίκτη, ο οποίος υπέμεινε στωικά τη σειρά του, μέχρι να δώσει τα διαπιστευτήρια του. Και τώρα με δύο γκολ σε μισή ώρα, πως τον διαχειρίζεται ο προπονητής; Εδώ σε θέλω, Ιβάν!

Ο εξολοθρευτής Βίντα, η πολυφωνία του Παναθηναϊκού και ο «μπόμπερ» Κάνααν
SPORTAL ORIGINALS

01:27 - 09.10.2023

Ο εξολοθρευτής Βίντα, η πολυφωνία του Παναθηναϊκού και ο «μπόμπερ» Κάνααν

Της αμύνης τα παιδιά έκαναν τη δουλειά και στην επίθεση για την ΑΕΚ, στο 3-0 επί του Παναιτωλικού. Με πολυφωνία στην επίθεση και εκτεταμένο ροτέισον, ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» τον Ατρόμητο. Ο Κάνααν «βομβάρδισε» ανηλεώς το καλάθι του Άρη έξω από τα 6.75 και οδήγησε στη νίκη τον Ολυμπιακό. Η εκπομπή Sportal Sunday LIVE με όλη την κυριακάτικη δράση, ρεπορτάζ και παρασκήνιο. Καλεσμένος στον αέρα της εκπομπής, ο Κώστας Μέξας.

Να αναρωτηθούμε για τη μοίρα του Ζέκα Ροντρίγκες; Πρώτη φετινή επίσημη συμμετοχή με τον Παναθηναϊκό, ο Πορτογάλος πάτησε ξανά στο χορτάρι του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, εν μέσω αποθέωσης και με τον Σένκεφελντ να του παραχωρεί ιπποτικά το περιβραχιόνιο.

Δυστυχώς, ο Ζέκα δεν απόλαυσε τη βραδιά, αφού αποβλήθηκε με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα, για ένα αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Κεσχρίντα. Δεν το ήθελε, δεν του άξιζει η κατάληξη, αλλά η απόφαση του Μανούχου ήταν δίκαιη. Ορθώς απέβαλλε τον Ζέκα και δεν αγνόησε την παράβαση.

Βέβαια, ο Μανούχος δεν είχε ανάλογο κριτήριο στο 42ο λεπτό, όταν ο Ασεβέδο έσπρωξε τον Παλάσιος στο όριο της μεγάλης περιοχής. Εντός ή εκτός, πάντως το σπρώξιμο στον Τούκου ήταν οφθαλμοφανές στη ροή του ματς. Τελικά, ο Μανούχος διόρθωσε την παράλειψη του με την υπόδειξη του VAR. Αποδεικνύοντας πως οι Έλληνες ρέφερι, απλώς φοβούνται το βάρος της ευθύνης και ευελπιστούν στη σωτήρια παρέμβαση του ριπλέι.

Γενικά, είχε αρκετούς πρωταγωνιστές το 5-0 του Παναθηναϊκού επί του Ατρόμητου. Ένα σκορ που δεν αντικατοπτρίζει την αξία την ομάδα του Κρις Κόουλμαν, όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο... Έχει τη σκληρή φύση του, η οποία στην προκειμένη είναι ενθαρρυντική για τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Η νίκη και ο τρόπος επιτεύχθηκε, τονώνει την αυτοπεποίθηση των «πράσινων», θα ξεκουραστούν στη διακοπή, θα επανέρθουν οι τραυματίες και ήδη το μυαλό όλων ταξιδεύει στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»...