Παναθηναϊκός: Ο Κώτσιρας ανέδειξε μία μεγάλη αλήθεια

Γιάννης Κώτσιρας

i

Intime

Παναθηναϊκός: Ο Κώτσιρας ανέδειξε μία μεγάλη αλήθεια

Οι «πράσινοι» πήραν ένα πολύτιμο μάθημα με τα συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη και θα παρουσιαστούν πιο έτοιμοι στην επόμενη πρόκληση.

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Κυριακή 8 Οκτωβρίου τον Ατρόμητο στο «Απόστολος Νικολαΐδης», κλείνοντας ένα χρονικό διάστημα με συνεχόμενες υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όσο και αν φαντάζει οξύμωρο, ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία για τους «πράσινους».

Μία διαδικασία επίπονη και απαιτητική για τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Οι οποίοι δεν έχουν συνηθίσει σε τέτοιους ρυθμούς, όπως παραδέχτηκε ο Γιάννης Κώτσιρας στις δηλώσεις του μετά την ισοπαλία 2-2 του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι Χάιφα στο «Sammy Ofer».

Ο δεξιός μπακ του Τριφυλλιού τόνισε πως η διαχείριση τόσων δύσκολων αγώνων κάθε 3-4 μέρες, ήταν ένα στοίχημα για το Τριφύλλι. Το οποίο σε γενικές γραμμές, ανταποκρίθηκε τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στον όμιλο του Europa League. 

Για τα κυβικά του Panathinaikos, αυτή ήταν η ρουτίνα των μελών του. Για τον Παναθηναϊκό των προηγούμενων ετών, το πυκνό πρόγραμμα είναι μία νέα καθημερινότητα στην οποία όλοι πρέπει να προσαρμοστούν. Σε αυτό συνέβαλλε αυτό το χρονικό διάστημα των διαδοχικών αναμετρήσεων: στην προσαρμογή σε μία διαφορετική και πιο ανταγωνιστική κατάσταση.

Προφανώς, ο απολογισμός στη Super League δεν είναι αυτός που θα ήθελαν στον Παναθηναϊκό. Η ήττα από την ΑΕΚ και η ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» δεν θεωρούνται επιτυχημένα αποτελέσματα, όμως ούτε πρόκειται για την καταστροφή.

Αντιθέτως, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι ποδοσφαιριστές του έμαθαν τα δεδομένα της κανονικότητας για τον Παναθηναϊκό. Στο επόμενο φορτωμένο καλεντάρι, όλοι θα ανταπεξέρθουν καλύτερα. Με ωριμότητα και συγκέντρωση, με συντήρηση δυνάμεων και με διαχείριση από το προπονητικό επιτελείο.

Από την άλλη, ο Γιοβάνοβιτς είχε λύσεις παρά τις πολλές απουσίες που προέκυψαν, λόγω του πλούσιου ρόστερ. Με το περσινό έμψυχο δυναμικό, ο Σέρβος θα είχε ξεμείνει από εναλλακτικές στον πάγκο, ίσως να μην συγκροτούσε καν ενδεκάδα. 

Σίγουρα, όμως οι μετρημένοι βασικοί θα είχαν εξαντληθεί από την κόπωση. Φέτος, με την σημαντική επένδυση του Γιάννη Αλαφούζου, ο Γιοβάνοβιτς έχει πληθώρα επιλογών και ξεπερνά το ντεφορμάρισμα και τις απουσίες, με το μικρότερο δυνατό κόστος.