Κώτσιρας: «Η νίκη μας έδωσε ευρωπαϊκή αύρα»

Γιάννης Κότσιρας

i

© Intime

Κώτσιρας: «Η νίκη μας έδωσε ευρωπαϊκή αύρα»

Μπάμπης Τσιμπίδας 22:16 - 22.09.2023 / Ανανεώθηκε: 22:19 - 22.09.2023

Ο Γιάννης Κώτσιρας μίλησε για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Βιγιαρεάλ και την προσωπική του απόδοση.

Ήταν από τους αναπάντεχους πρωταγωνιστές του Παναθηναϊκού στη νίκη επί της Βιγιαρεάλ! Ο Γιάννης Κώτσιρας είχε την ασίστ στο γκολ του Ιωαννίδη και εξουδετέρωσε τους κινδύνους στην άμυνα του Τριφυλλιού. 

Ο έμπειρος δεξιός μπακ έκανε λόγο για μια ευρωπαϊκή... νίκη και συμπλήρωσε ότι ήταν τόσο καλός επειδή συνολικά η ομάδα έπαιξε πολύ καλά!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Κώτσιρα:

-Για την εξαιρετική εμφάνιση και την εμφατική νίκη του Παναθηναϊκού επί της Βιγιαρεάλ:

«Περιμέναμε αυτές τις βραδιές και γι’ αυτό παλέψαμε από το καλοκαίρι. Θέλαμε πολύ αυτή τη νίκη. Όλες αυτές τις μέρες είχαμε σχεδιάσει τον τρόπο παιχνιδιού κι έγιναν σε μεγάλο βαθμό αυτά που θέλαμε. Και γι’ αυτό καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Ελπίζω ο κόσμος να έφυγε χαρούμενος, όπως είμαστε κι εμείς...».

-Για την νοοτροπία της ομάδας που μετά το 2-0 κυνηγούσε κι άλλο γκολ και τη συνολική εξέλιξή της:

«Όταν η ομάδα παίρνει ψυχολογία, όταν σκοράρει δύο φορές υπάρχει μία διαφορετική, ευρωπαϊκή αύρα στο γήπεδο. Αυτές οι βραδιές είναι διαφορετικές κι αν ήμασταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική μας πάσα, ίσως να σημειώναμε κι άλλα γκολ».

-Για τη δική του εικόνα και το αν ήταν απ’ τις καλύτερες εμφανίσεις του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, δεδομένης και της σημασίας του αγώνα:

«Σίγουρα, ήταν μία “γεμάτη” εμφάνιση. Προσπάθησα να κάνω καλό παιχνίδι κι επιθετικά κι αμυντικά και στο τακτικό κομμάτι. Νομίζω ότι έκανα καλή δουλειά. Όλο αυτό βεβαίως είναι κομμάτι της ομαδικής δουλειάς. Κανείς δεν παίζει καλά, αν όλη η ομάδα δεν πηγαίνει καλά. Συνεχίζουμε με ταπεινότητα όλοι μαζί, ένα-ένα τα παιχνίδια γιατί ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διάστημα και κάθε 3-4 μέρες θα έχουμε παιχνίδια».

-Για το μικρό διάστημα ξεκούρασης, ενόψει ενός ακόμη μεγάλου αγώνα, κόντρα στην ΑΕΚ την προσεχή Δευτέρα:

«Δεν έχουμε πολλές μέρες για να σκεφτούμε και να χαρούμε το αποτέλεσμα με τη Βιγιαρεάλ. Από την Παρασκευή μας περιμένει η προετοιμασία για το παιχνίδι με την ΑΕΚ και στο ψυχολογικό και στο αγωνιστικό κομμάτι. Συνεχίζουμε κι από αύριο θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε μόνο αυτόν τον αγώνα...».