Κι όμως, ο Μπένετ που θέλει Σιδηρόπουλο, θα κρίνει αν θα έρθει ο Σότσα στη Λεωφόρο

Στιβ Μπένετ

i

©intime

Κι όμως, ο Μπένετ που θέλει Σιδηρόπουλο, θα κρίνει αν θα έρθει ο Σότσα στη Λεωφόρο

Πλούσιο παρασκήνιο για το Παναθηναϊκός - ΑΕΚ. Η ΕΠΟ αποφάσισε να φέρει τον Ιταλό, Σιμόνε Σότσα, όμως χωρίς τη συγκατάθεση του Στιβ Μπένετ δεν μπορεί να κάνει τίποτα!

Το μπάχαλο που έχει προκληθεί με τον διαιτητή που θα διευθύνει το Παναθηναϊκός – ΑΕΚ τη Δευτέρα στο «Απόστολος Νικολαΐδης», μοιάζει να έχει λάβει τέλος με την ανακοίνωση της ΕΠΟ για τη διαθεσιμότητα του Ιταλού, Σιμόνε Σότσα.

Ο Ιταλός διαιτήτευσε στο Ίντερ – Μίλαν και θα έρθει στη χώρα μας μετά από παρέμβαση του υπευθύνου της UEFA για τη διαιτησία, Ρομπέρτο Ροζέτι.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, υπάρχει μία… σκιά. Η Ομοσπονδία στην ανακοίνωση της, αναφέρει πως «η ΚΕΔ θα ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία για τον ορισμό του (σ.σ. Σότσα)». Άρα, προς το παρόν η UEFA ενημέρωσε γραπτώς την ΕΠΟ για την πρόθεση του Σότσα να έρθει στο «Απόστολος Νικολαΐδης», αλλά το ταξίδι του Ιταλού ρέφερι στην Αθήνα δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Για την ακρίβεια, οι χειρισμοί για την έλευση του Σότσα έχουν ανατεθεί στην ΚΕΔ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΟ, ο Στιβ Μπένετ θα αναλάβει την επικοινωνία με την αντίστοιχη ποδοσφαιρική αρχή της Ιταλίας, για να συμφωνηθεί ο ορισμός του Σότσα και η επιλογή των άλλων μελών της διαιτητικής ομάδας.

Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο το οποίο σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση της ΕΠΟ την Πέμπτη, δεν αποδεχόταν τον ορισμό ξένου διαιτητή στο αθηναϊκό ντέρμπι και είχε ορίσει τον Έλληνα Τάσο Σιδηρόπουλο στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Κατά συνέπεια, η ΕΠΟ εκτιμά πως ο Μπένετ θα αλλάξει στάση και θα συναινέσει στην άφιξη ρέφερι από το εξωτερικό για το Παναθηναϊκός – ΑΕΚ. Ο ανένδοτος μέχρι πρότινος Άγγλος επικεφαλής της ΚΕΔ, θα μεταβάλλει τις απόψεις του…

Είναι προφανές πως αν ο Μπένετ επιμείνει στην αρχική θέση του για τον ορισμό του Σιδηρόπουλου, τότε υπάρχει πρόβλημα. Με βάση τη νομοθεσία, η ΚΕΔ είναι ανεξάρτητη και η ΕΠΟ δεν μπορεί να παρέμβει στο έργο της, αντικαθιστώντας ή ορίζοντας άλλον διαιτητή.

Θεωρητικά, ο Μπένετ μπορεί να οχυρωθεί στην ανεξαρτησία του και να επιμείνει στον ορισμό του Σιδηρόπουλου. Συνομιλητές του Άγγλου δεν δηλώνουν βέβαιοι ότι θα δεχτεί την αλλαγή στον πίνακα του για την 5η αγωνιστική, ειδικά εφόσον αντιλαμβάνεται πως την επόμενη εβδομάδα μάλλον θα απολυθεί. Τα υπόλοιπα, θα φανούν εντός της ημέρας…