Η κεφαλιά - οβίδα του Σιντιμπέ αναδείχθηκε το καλύτερο γκολ της αγωνιστικής (vid)

ΑΕΚ

i

PrtScr

Η κεφαλιά - οβίδα του Σιντιμπέ αναδείχθηκε το καλύτερο γκολ της αγωνιστικής (vid)

Κώστας Τόπας 13:19 - 22.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:21 - 22.09.2023

Επειτα από ψηφοφορία, η κεφαλιά - οβίδα του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, κόντρα στη Μπράιτον, αναδείχθηκε καλύτερο γκολ της πρεμιέρας των ομίλων του Europa League.

Μετά από ψηφοφορία που διεξήχθη στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, το γκολ του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ κόντρα στη Μπράιτον αναδείχθηκε το καλύτερο της 1ης αγωνιστικής για τη φάση των ομίλων του Europa League.

Η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα μέσα στο «Άμεξ» κόντρα στη Μπράιτον με τον 31χρονο Γάλλο μπακ. Στο 11ο λεπτό μετά την εκτέλεση κόρνερ του Γκατσίνοβιτς από αριστερά, ο Σιντιμπέ με εκπληκτική κεφαλιά μεταξύ μεγάλης περιοχής και πέναλτι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Το γκολ με εξαιρετική κεφαλιά του Σιντιμπέ αναδείχθηκε πρώτο στη ψηφοφορία, αφήνοντας πίσω τα τέρματα που ήταν υποψήφια και συγκεκριμένα των Φλόριαν Φλέκερ της ΛΑΣΚ κόντρα στη Λίβερπουλ, Λουντοβίκ Μπλας της Ρεν κόντρα στην Μακάμπι Χάιφα και του Αμίνε Άντλι της Λεβερκούζεν στο ματς απέναντι στη Χάκεν.

Οπως έγραψε χαρακτηριστικά η UEFA στη δημοσίευσή της στο Twitter: «Ένα από τα καλύτερα γκολ που θα δείτε. Η κεφαλιά του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ κόντρα στη Μπράιτον κερδίζει το γκολ της εβδομάδας».

Τα δύο στατιστικά που φανερώνουν το μέγεθος της νίκης της ΑΕΚ στο Μπράιτον (vid)
EUROPA LEAGUE

11:46 - 22.09.2023

Τα δύο στατιστικά που φανερώνουν το μέγεθος της νίκης της ΑΕΚ στο Μπράιτον (vid)

Η Μπράιτον είχε 70% κατοχή της μπάλας, βρήκε δύο φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα αλλά στο τέλος είδε την ΑΕΚ να φεύγει από το «Άμεξ» με τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, σε μία ιστορική βραδιά για την Ένωση.

Μετά από αυτό το «τρίποντο» οι «κιτρινόμαυροι» απολαμβάνουν τη μοναξιά στην κορυφή της βαθμολογίας, καθώς Άγιαξ και Μαρσέιγ εξήλθαν ισόπαλες με σκορ 3-3. Η δεύτερη αγωνιστική του Europa League είναι προγραμματισμένη για τις 5 Οκτωβρίου. Τότε η ΑΕΚ θα υποδεχθεί στην «OPAP Arena» τον Άγιαξ, με το παιχνίδι να είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 19:45.