Υποψήφιο για best goal της αγωνιστικής η ασύλληπτη κεφαλιά του Σιντιμπέ (vid)

Τζιμπρίλ Σιντιμπέ

i

PrtScr

Υποψήφιο για best goal της αγωνιστικής η ασύλληπτη κεφαλιά του Σιντιμπέ (vid)

Κώστας Τόπας 09:23 - 22.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:24 - 22.09.2023

Η εκπληκτική κεφαλιά πίσω από το πέναλτι του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ κόντρα στην Μπράιτον διεκδικεί το βραβείο του καλύτερου γκολ της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League.

Η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα μέσα στο «Άμεξ» κόντρα στη Μπράιτον με τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ. Στο 11ο λεπτό μετά την εκτέλεση κόρνερ του Γκατσίνοβιτς από αριστερά, ο 31χρονος Γάλλος μπακ με εκπληκτική κεφαλιά μεταξύ μεγάλης περιοχής και πέναλτι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, η UEFA συμπεριέλαβε το τέρμα του Σιντιμπέ κόντρα στους «γλάρους» σε αυτά που διεκδικούν το βραβείο για το καλύτερο γκολ της 1ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League. Τα υπόλοιπα γκολ που είναι υποψήφια για «best goal» είναι του Φλόριαν Φλέκερ της ΛΑΣΚ κόντρα στη Λίβερπουλ, του Λουντοβίκ Μπλας της Ρεν κόντρα στην Μακάμπι Χάιφα και του Αμίνε Άντλι της Λεβερκούζεν στο ματς απέναντι στη Χάκεν (μπορείτε να ψηφίσετε ΕΔΩ).

Μετά από αυτό το «τρίποντο» οι «κιτρινόμαυροι» απολαμβάνουν τη μοναξιά στην κορυφή της βαθμολογίας, καθώς Άγιαξ και Μαρσέιγ εξήλθαν ισόπαλες με σκορ 3-3. Η δεύτερη αγωνιστική του Europa League είναι προγραμματισμένη για τις 5 Οκτωβρίου. Τότε η ΑΕΚ θα υποδεχθεί στην «OPAP Arena» τον Άγιαξ, με το παιχνίδι να είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 19:45

Οι δύο ομάδες συγκρούστηκαν ξανά στη φάση των ομίλων του Champions League την περίοδο 2018-2019. Τη συγκεκριμένη χρονιά ο «Αίαντας» πήρε δύο νίκες με 3-0 και 0-2 αντίστοιχα.