Ο Μίλνερ ηττήθηκε από την ΑΕΚ όμως έγραψε ιστορία

Λιβάι Γκαρσία - Τζέιμς Μίλνερ

i

©Intime

Ο Μίλνερ ηττήθηκε από την ΑΕΚ όμως έγραψε ιστορία

Κώστας Τσιακλής 12:27 - 22.09.2023

Ο Τζέιμς Μίλνερ έγραψε ιστορία παρά το γεγονός ότι ηττήθηκε από την ΑΕΚ στην πρεμιέρα της Μπράιτον στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Τζέιμς Μίλνερ ήταν βασικός στον αγώνα της Μπράιτον με την ΑΕΚ για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Ο 37χρονος άσος μπορεί να ηττήθηκε όμως έγραψε ιστορία αφού έγινε ο πρώτος Άγγλος που έπαιξε με πέντε διαφορετικές αγγλικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

Η Μπράιτον λοιπόν πραγματοποίησε την ευρωπαϊκή της πρεμιέρα, υποδεχόμενη την ΑΕΚ στο «Άμεξ». Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για τους Άγγλους αφού η ελληνική ομάδα κατάφερε να προηγηθεί τρεις φορές και εν τέλει να φύγει με το τρίποντο (2-3). Σε αντίθεση με την υπόλοιπη ομάδα, ο Τζέιμς Μίλνερ χαρακτηρίζεται από την εμπειρία του και πλέον έχει δίπλα στο όνομα του ένα σπουδαίο ορόσημο.

Ο 37χρονος άσος έγινε ο πρώτος Άγγλος που έπαιξε με πέντε διαφορετικές αγγλικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι πρώτες του παρουσίες στην Ευρώπη ήρθαν με τη φανέλα της Νιούκαστλ. Μάλιστα με αυτήν αντιμετώπισε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ μια φορά τον Πανιώνιο και δύο φορές τον Ολυμπιακό και μέτρησε τρεις νίκες (σεζόν 2004-2005). 

Στη συνέχεια σειρά πήρε η Άστον Βίλα, με την οποία έπαιξε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ που αμέσως μετά μετονομάστηκε στο γνωστό μας σήμερα Europa League (ο Μίλνερ αγωνίστηκε και με τις δύο ονομασίες). Ακολούθως ο Μίλνερ συνέχισε την καριέρα του στη Μάντσεστερ Σίτι και αγωνίστηκε τόσο στο Europa League, όσο και στο Champions League. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Άγγλος μέσος είχε απουσιάσει από τους αγώνες των «πολιτών» με τον Άρη το 2011.

Τα δύο στατιστικά που φανερώνουν το μέγεθος της νίκης της ΑΕΚ στο Μπράιτον (vid)
EUROPA LEAGUE

11:46 - 22.09.2023

Τα δύο στατιστικά που φανερώνουν το μέγεθος της νίκης της ΑΕΚ στο Μπράιτον (vid)

Η Μπράιτον είχε 70% κατοχή της μπάλας, βρήκε δύο φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα αλλά στο τέλος είδε την ΑΕΚ να φεύγει από το «Άμεξ» με τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, σε μία ιστορική βραδιά για την Ένωση.

Η συνέχεια είναι επίσης γνωστή αφού μεταγράφηκε στη Λίβερπουλ, εκεί όπου έφτασε και στην κατάκτηση του Champions League. Ο Μίλνερ αγωνίστηκε φυσικά και στο Europa League, στην πορεία των «κόκκινων» μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. Τότε ηττήθηκαν από την πολυνίκη του θεσμού Σεβίλλη με 3-1. Όπως είπαμε η Μπράιτον ήταν η 5η ομάδα με την οποία έπαιξε στην Ευρώπη ο Μίλνερ και αυτό που απομένει να δούμε είναι αν θα είναι και η τελευταία.