Η UEFA ξεχώρισε την κομβική απόκρουση του Στάνκοβιτς που κράτησε το 3-2 για την ΑΕΚ (vid)

Τσίτσαν Στάνκοβιτς

i

©Intime

Η UEFA ξεχώρισε την κομβική απόκρουση του Στάνκοβιτς που κράτησε το 3-2 για την ΑΕΚ (vid)

Κώστας Τόπας 09:36 - 22.09.2023

Η UEFA ξεχώρισε, μεταξύ άλλων, την σπουδαία απόκρουση που πραγματοποίησε ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Μπράιτον.

Ιστορία έγραψε η ΑΕΚ το βράδυ της Πέμπτης (21/09) στο «Άμεξ», εκεί όπου η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έφυγε με τη νίκη (3-2) επί της Μπράιτον του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι, για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League. Μετά από αυτό το «τρίποντο» οι «κιτρινόμαυροι» απολαμβάνουν τη μοναξιά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μπαίνοντας στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ δέχθηκε φοβερή πίεση, αλλά ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς σε δύο περιπτώσεις απέκρουσε τα σουτ των Αντιγκρά και Γκρος

Παρά την πίεση, η Ένωση άντεξε και πανηγύρισε έξαλλα με τον κόσμο της το μεγάλο διπλό! Μάλιστα, η σπουδαία επέμβαση του Αυστριακού κίπερ της Ένωσης στο πλασέ του Αντιγκρά είναι υποψήφια για την καλύτερη της αγωνιστικής.

Η UEFA μετά το τέλος του αγώνα, ξεχώρισε την σπουδαία απόκρουση του 30χρονου πορτιέρε της ΑΕΚ, μαζί με αυτές των  Κιελ Σχέρπεν της Στουρμ Γκρατς, Βλάνταν Κοβάσεβιτς της Ράκοφ, Νίκολα Σίμιτς της Μπάτσκα Τόπολα και τον Τομπίας Λαβάλ της ΛΑΣΚ.

Η δεύτερη αγωνιστική του Europa League είναι προγραμματισμένη για τις 5 Οκτωβρίου. Τότε η ΑΕΚ θα υποδεχθεί στην «OPAP Arena» τον Άγιαξ, με το παιχνίδι να είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 19:45. Οι δύο ομάδες συγκρούστηκαν ξανά στη φάση των ομίλων του Champions League την περίοδο 2018-2019. Τη συγκεκριμένη χρονιά ο «Αίαντας» πήρε δύο νίκες με 3-0 και 0-2 αντίστοιχα.