Η Ελλάδα έχει το πρωτάθλημα με τον δεύτερο μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας

ΠΑΟΚ - Άρης

Η Ελλάδα έχει το πρωτάθλημα με τον δεύτερο μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας

Sportal newsroom 13:02 - 22.09.2023

Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε μέσο όρο ηλικίας πρωτάθλημα μεταξύ των 31 κορυφαίων της Ευρώπης, πίσω από την Κύπρο.

Το Διεθνές Παρατηρητήριο ποδοσφαίρου δημοσίευσε τη λίστα με τα δημογραφικά στοιχεία των 31 κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης. Οπως είναι λογικό ανάμεσά τους βρίσκεται και η Stoiximan Super League, η οποία βάσει αριθμών είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε μέσο όρο ηλικίας, η οποία είναι 28.5 έτη. Στην κορυφή βρίσκεται μόνο η Κύπρος αλλά με μικρή διαφορά, καθώς εκεί ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών είναι 28.6.

Αυτή τη στιγμή η ομάδα που έχει τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας είναι ο Άρης, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ των «κίτρινων» είναι κατά μέσο όρο 30.4 έτη. Μάλιστα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι η μοναδική που υπερβαίνει τα 30 έτη κάτα μέσο όρο, ενώ στην Ευρώπη και τη δεξαμενή των 31 κορυφαίων πρωταθλημάτων είναι πέμπτος.

Η Λαμία (29.9), ο Παναθηναϊκός (29.8), ο ΟΦΗ (29.5) και η ΑΕΚ (29) συμπληρώνουν την πεντάδα της λίστας με τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας, ενώ από την άλλη το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας έχει ο Πανσερραϊκός (26.4).