Αν δεν είναι κόκκινη αυτή, ποια είναι;

Αν δεν είναι κόκκινη αυτή, ποια είναι;

Ο Ολυμπιακός έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται…

Δεν χρειάζεται να δεις τη φωτογραφία με τον Σαντιάγκο Έσε μετά το τέλος του ματς, για να συνειδητοποιήσεις τι έγινε στη φάση όπου ήρθε ο τραυματισμός του. Μία φωτογραφία, με το καρέ που τραυματίζεται ο Αργεντίνος μέσος του Ολυμπιακού, αποτυπώνει τα πάντα.

Τι βλέπουμε εδώ; Τον Σαλάι να πηγαίνει επικίνδυνα πάνω στον Έσε που προλαβαίνει και παίρνει την μπάλα. Ο Σαλάι δεν δείχνει πρόθεση να διεκδικήσει την μπάλα, να παίξει με αυτή, απλώνει τον αγκώνα του και κακώς ο Ολλανδός διαιτητής, Λίντχουτ, δεν βλέπει τη βιαία διαγωγή του ποδοσφαιριστή της Φράιμπουργκ.

Απλή ερμηνεία κανονισμού είναι, αλλά δεν μπόρεσε να την κάνει, ένας κακός διαιτητής. Ο Σαλάι πηγαίνει με τον αγκώνα του και «καθαρίζει» από τη φάση τον Έσε, αλλά και από το ματς. Το τι έχει κάνει ο ποδοσφαιριστής της Φράιμπουργκ, αποτυπώνεται και από την ενέργειά του μόλις σηκώνεται ο Έσε, να πάει να του δώσει το χέρι, με τον Αργεντίνο να ζαλίζεται. Παραδέχθηκε ουσιαστικά την ενέργειά του, που ωστόσο δεν ήταν ικανή τον Λίντχουτ και τους συνεργάτες του, ώστε να επιφέρουν την τιμωρία του ποδοσφαιριστή των Γερμανών και το φάουλ για τον Ολυμπιακό, ένα μέτρο εκτός μεγάλης περιοχής.

Τέσσερα λεπτά έμεινε κάτω ο Έσε, μέχρι να σηκωθεί και να βγει, για να διαπιστωθεί ότι δεν μπορεί να συνεχίσει στο ματς. Αν δεν είναι κόκκινη αυτό το χτύπημα δηλαδή, ποιο είναι;