Ο Παναθηναϊκός δεν δέχτηκε τον Φρόιντφελντ, αποχώρησε πριν την ψηφοφορία

Γιάννης Αλαφούζος, Λεωνίδας Μπουτσικάρης

i

Intime

Ο Παναθηναϊκός δεν δέχτηκε τον Φρόιντφελντ, αποχώρησε πριν την ψηφοφορία

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:27 - 10.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:43 - 10.10.2023

Σφοδρή αντίδραση του Παναθηναϊκού στην επιβολή του Πίτερ Φρόιντφελντ στην προεδρία της ΚΕΔ. Αποχώρησαν οι «πράσινοι» καταγγέλοντας αντιθεσμικές πρακτικές από τη διοίκηση της ΕΠΟ.

Μία συνεδρίαση που υποτίθεται πως θα ετίθετο προς συζήτηση ο νέος επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και θα εξετάζονταν βιογραφικά, κατέληξε τελείως διαφορετικά με υπαίτιους τον Τάκη Μπαλτάκο και τη διοίκηση της ΕΠΟ.

Διότι οι παράγοντες της Ομοσπονδίας έφεραν προ τετελεσμένου τις ΠΑΕ και επέβαλλαν με αντιθεσμικό και αντιδεοντολογικό τρόπο τον Σουηδό Πίτερ Φρόιντφελντ στην προεδρία της ΚΕΔ, αντί του παραιτηθέντος Στιβ Μπένετ.

Το όνομα του Φρόιντφελντ προτάθηκε από τον Μπαλτάκο και ψηφίστηκε λίγο αργότερα από τα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Με τον Παναθηναϊκό να μην παίρνει μέρος στην ψηφοφορία και να αποχωρεί, καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις του Τάκη Μπαλτάκου. 

Οι αντιδράσεις των εκπροσώπων του Τριφυλλιού στη συνεδρίαση ήταν σφοδρές. Αφενός, οι «πράσινοι» δεν αποδέχτηκαν την μοναδική λύση που επέβαλλε ο Μπαλτάκος με τον Φρόιντφελντ. Ο οποίος είχε προταθεί ξανά στο παρελθόν για τον ρόλο, αλλά τότε οι μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου τον είχαν απορρίψει με ψήφους 4-0.

Μαρινάκης για Φρόιντφελντ: «Ο Μπαλτάκος δεν μίλησε ποτέ με την UEFA και τη FIFA και δε ζήτησε βιογραφικά - Ξεφτιλίζονται πάλι τα πάντα»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:46 - 10.10.2023

Μαρινάκης για Φρόιντφελντ: «Ο Μπαλτάκος δεν μίλησε ποτέ με την UEFA και τη FIFA και δε ζήτησε βιογραφικά - Ξεφτιλίζονται πάλι τα πάντα»

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης εναντίον του προέδρου της Ομοσπονδίας, Τάκη Μπαλτάκου μετά την πρόταση του τελευταίου να οριστεί ο 59χρονος Σουηδός Φρόιντφελντ αρχιδιαιτητής του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός ζήτησε να τηρηθεί η ομόφωνη άποψη των ΠΑΕ της Super League, οι οποίες είχαν ζητήσει από την ΕΠΟ να παρουσιάσει τρία βιογραφικά υποψηφίων που θα είχε προτείνει η UEFA και έπειτα να ακολουθήσει ψηφοφορία.

Ωστόσο, η UEFA δεν είχε την παραμικρή συμμετοχή στη διαδικασία. Ο Μπαλτάκος επέλεξε τον Φρόιντφελντ και απλώς ζήτησε τη γνώμη των αξιωματούχων της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας σε δεύτερο χρόνο.

Ο Παναθηναϊκός επέμεινε να μην προχωρήσει έτσι η επιλογή, όμως η ΕΠΟ απέρριψε το αίτημα και κατόπιν τούτου, το Τριφύλλι αποχώρησε από τη διαδικασία. Για να μην νομιμοποιήσει τις αντιθεσμικές πρακτικές της διοίκησης Μπαλτάκου.

Για άλλη μία φορά, ένα σύστημα που επηρεάζει αδιαφανώς και για ίδιο συμφέρον τη λειτουργία της ΕΠΟ, κατάφερε να φέρει την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου προ μιας διαμορφωμένης κατάστασης. Με έναν υποψήφιο που παρουσιάστηκε ως μονόδρομος και με υποβάθμιση κάθε ορθολογικής και καθαρής διαδικασίας.