Αιγύπτιος κολυμβητής δεν πανηγύρισε τη νίκη του δείχνοντας αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης (vid)
i

© Photo by Quinn Rooney/Getty Images

Αιγύπτιος κολυμβητής δεν πανηγύρισε τη νίκη του δείχνοντας αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης (vid)

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:08 - 16.10.2023 / Ανανεώθηκε: 16:13 - 16.10.2023

Ο Αμπντελραχμάν Σαμέχ έδειξε την αλληλεγγύη του στον λαό της Παλαιστίνης και δεν πανηγύρισε τη νίκη του στα 50 μέτρα πεταλούδα στο παγκόσμιο κύπελλο κολύμβησης που έγινε στο ΟΑΚΑ.

Συγκίνησε τους πάντες ο Αιγύπτιος αθλητής κολυμβητής Αμπντελραχμάν Σαμέχ. Ο 23χρονος αθλητής κατέλαβε την πρώτη θέση στα 50 μέτρα πεταλούδα στο παγκόσμιο κύπελλο κολύμβησης που έγινε στο ΟΑΚΑ.

Ο Αμπντελραχμάν Σαμέχ άφησε πίσω του τον Αυστραλό, Άιζακ Κούπερ (23.19) και τον Αμερικανό, Μάικλ Άντριου (23.32). Ο Σάμεχ κλήθηκε από τον παρουσιαστή της παγκόσμιας ομοσπονδίας να κάνει δηλώσεις μετά τη νίκη του, ως είθισται.

Τότε, ο 23χρονος κολυμβητής έκανε λόγο για-νέα- γενοκτονία που γνωρίζει ο λαός της Παλαιστίνης. Ο Σαμέχ παρομοίασε τους θανάτους Παλαιστινίων με τον θάνατο των αδελφών του, τονίζοντας πώς ο συνεχιζόμενος πόλεμος στη γειτονική χώρα τον επηρεάζει συναισθηματικά.

Ο Σάμεχ, όμως, δεν σταμάτησε εκεί, Ο Αιγύπτιος κολυμβητής αποκάλυψε ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή του όλη την προηγούμενη εβδομάδα. Ο 23χρονος είχε εκφραστεί ανοιχτά κατά της Παλαιστίνης στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς και ότι η οικογένειά του ανησυχούσε για την ασφάλειά του.

«Ειλικρινά, δεν ξέρω αν πρέπει να το γιορτάσω αυτό ή όχι. Τα αδέλφια μου και οι αδερφές μου σκοτώνονται στην Παλαιστίνη αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο Σάμεχ.

Δείτε τις δηλώσεις του στο 58:30

Πάνω από 4.000 νεκροί από τον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς

Περισσότεροι από 2.750 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 9.700 τραυματίστηκαν στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο υγείας του θύλακα για τον συνεχιζόμενο πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς. Περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ισραήλ.

Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στη Γάζα σε διάστημα μίας εβδομάδας.