Τοντιμπό για το γέλιο στη μονόλεπτη σιγή: «Κάποιοι έκαναν αστεία και γέλασα νευρικά, δεν κορόιδευα την κατάσταση»

Τοντιμπό

i

©Printscreen

Τοντιμπό για το γέλιο στη μονόλεπτη σιγή: «Κάποιοι έκαναν αστεία και γέλασα νευρικά, δεν κορόιδευα την κατάσταση»

Κώστας Τσιακλής 18:50 - 16.10.2023

Ο Ζαν-Κλερ Τοντιμπό τοποθετήθηκε για το θέμα που προέκυψε με το γέλιο του κατά τη διάρκεια της μονόλεπτης σιγής για τα θύματα του πολέμου Ισραήλ - Παλαιστίνης.

Ο Ζαν-Κλερ Τοντιμπό ανοίχτηκε για το περιστατικό που τον έπιασε η κάμερα να γελάει κατά τη διάρκεια της μονόλεπτης σιγής για τα θύματα του πολέμου Ισραήλ - Παλαιστίνης.

Την Παρασκευή (13/10) λοιπόν η Γαλλία επικράτησε εκτός έδρας της Ολλανδίας και εξασφάλισε την πρόκριση της στην τελική φάση του Euro 2024. Τα γεγονότα που έκλεψαν την παράσταση ήταν η γκολάρα του Κιλιάν Εμπαπέ και η συμπεριφορά του Ζαν-Κλερ Τοντιμπό κατά τη διάρκεια της μονόλεπτης σιγής για τα θύματα του πολέμου Ισραήλ - Παλαιστίνης.

Ο Γάλλος «πιάστηκε» από την κάμερα να γελάει και η κίνησή του αυτή είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη Γαλλία και όχι μόνο. Ο κεντρικός αμυντικός της Νις είναι μουσουλμάνος και έτσι πολλοί θεώρησαν ότι η αντίδρασή του αυτή είχε να κάνει με τις πεποιθήσεις του για το Ισραήλ.

Ο ίδιος ανοίχτηκε για το συμβάν στη συνέντευξη τύπου για τον φιλικό αγώνα της Γαλλίας με τη Σκωτία που είναι προγραμματισμένος για την Τρίτη (17/10). Ο Γάλλος δήλωσε πως το γέλιο του ήταν νευρικό εξαιτίας κάποιων αστείων στην εξέδρα και σε καμία περίπτωση δεν κορόιδευε την κατάσταση που επικρατεί. 

«Ήθελα να εκφραστώ σε σχέση με τη διάσταση που παίρνει η κατάσταση. Η ερμηνεία της κατάστασης είναι αρκετά τρελή. Δεν νομίζω ότι είμαι ασεβής όταν πρόκειται για αυτά τα πράγματα. Είχα ένα νευρικό γέλιο αλλά σε καμία περίπτωση δεν κορόιδευα την τρέχουσα κατάσταση. Το πλαίσιο ήταν αρκετά ιδιαίτερο, στην κερκίδα πίσω μας ήταν αντίπαλοι οπαδοί. Κάποιοι έκαναν αστεία και γέλασα νευρικά. Σε καμία περίπτωση δεν κορόιδευα την κατάσταση. Είμαι επηρεασμένος γιατί αφορά την εκπαίδευση που μου έδωσε η μητέρα μου. Να ξέρετε ότι η μητέρα μου εργάζεται στην εθνική παιδεία, αυτό θα μπορούσε συμβεί στην ίδια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τοντιμπό.

Γερμανός βουλευτής απαιτεί την απέλαση του Μαζραουί που στήριξε δημόσια την Παλαιστίνη - Η θέση της Μπάγερν Μονάχου
BUNDESLIGA

17:37 - 16.10.2023

Γερμανός βουλευτής απαιτεί την απέλαση του Μαζραουί που στήριξε δημόσια την Παλαιστίνη - Η θέση της Μπάγερν Μονάχου

Ο βουλευτής, Γιοχάνες Στάινινγκερ, ζητά την απέλαση του αμυντικού της Μπάγερν Μονάχου, Νουσαΐρ Μαζράουι, που στήριξε δημόσια την Παλαιστίνη.

Για αυτό μίλησε και ο προπονητής των Γάλλων, Ντιντιέ Ντεσάν και είπε: «Ήταν επιθυμία του να εκφραστεί. Πήρε σημαντικές διαστάσεις το θέμα και τον έχουν αγγίξει τα όσα ακολούθησαν. Μου ζήτησε συγγνώμη, δεν είναι μια στάση που πρέπει να έχεις εκείνη τη στιγμή. Είναι καλύτερα να έρθει να σας εξηγήσει με δικά του λόγια παρά να κάνει ένα δελτίο τύπου. Δεν είναι η καλύτερη κατάσταση, αλλά παραμένει διαθέσιμος, όπως και οι άλλοι παίκτες, για αύριο».