Ο Τοντιμπό γέλαγε κατά τη διάρκεια του ενός λεπτού σιγής και στη Γαλλία είναι έξαλλοι (vid)

Ο Τοντιμπό γέλαγε κατά τη διάρκεια του ενός λεπτού σιγής και στη Γαλλία είναι έξαλλοι (vid)

Sportal newsroom 09:20 - 15.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:24 - 15.10.2023

Ο Ζαν-Κλερ Τοντιμπό γέλαγε κατά τη διάρκεια του ενός λεπτού σιγής στην αναμέτρηση της Γαλλίας με την Ολλανδία και η κίνησή του αυτή έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Στα παιχνίδια των προκριματικών του Euro τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής για τα θύματα του πολέμου στο Ισραήλ και στην Παλαιστίνη. Το ίδιο έγινε και σε αυτό της Ολλανδίας με τη Γαλλία. Ωστόσο, κατά τη διάρκειά της έλαβε χώρα ένα προσβλητικό περιστατικό με τον Ζαν-Κλερ Τοντιμπό, που βρισκόταν στον πάγκο.

Ο Γάλλος «πιάστηκε» από την κάμερα να γελάει και η κίνησή του αυτή έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη Γαλλία και όχι μόνο. Ο κεντρικός αμυντικός της Νις είναι μουσουλμάνος και έτσι πολλοί θεωρούν ότι η αντίδρασή του αυτή έχει να κάνει με τις πεποιθήσεις του για το Ισραήλ. 

Το περιστατικό παράλληλα συνέπεσε και με την επίθεση με μαχαίρι ενός άνδρα τσετσενικής καταγωγής στην πόλη του Αράς της βορειοανατολικής, Γαλλίας. Ο συγκεκριμένος στέρησε τη ζωή σε έναν καθηγητή του σχολείου στο οποίο πήγαινε, ενώ τραυμάτισε και άλλους τρεις ανθρώπους. Το περιστατικό φαίνεται να είχε θρησκευτικό χαρακτήρα αφού ο δράστης φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα.

Μάλιστα η πόλη του Αράς έχει μεγάλο πληθυσμό τόσο Μουσουλμάνων όσο και Εβραίων και έτσι η αντίδραση του 23χρόνου γίνεται ακόμα χειρότερη, χωρίς βέβαια να μπορεί να αποκλείσει κανείς ότι απλά επρόκειτο για μια άτυχη στιγμή, που δεν είχε θρησκευτικό χαρακτήρα.

Δείτε το video: