Ορίστηκε η νέα ημερομηνία για το Ισραήλ - Ελβετία

Ορίστηκε η νέα ημερομηνία για το Ισραήλ - Ελβετία

Δημήτρης Χούπης 21:32 - 10.10.2023 / Ανανεώθηκε: 21:39 - 10.10.2023

Σε νέα ημερομηνία ορίστηκε το παιχνίδι του Ισραήλ με την Ελβετία, που κανονικά είχε προγραμματιστεί για τις 12 Οκτωβρίου, αλλά οι εχθροπραξίες στην περιοχή έφεραν την αναβολή του.

Τις τελευταίες τέσσερις μέρες η ανάφλεξη στο Ισραήλ και στη Λωρίδα της Γάζας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον όλου του κόσμου. Όπως είναι λογικό οι εχθροπραξίες στην περιοχή έχουν επηρεάσει και τον αθλητισμό. Όσον αφορά το ποδόσφαιρο, η UEFA είχε αποφασίσει να αναβάλλει όλα τα εντός έδρας παιχνίδι των εθνικών ομάδων του Ισραήλ. 

Ένα από αυτά ήταν με την Ελβετία για τα προκριματικά του Euro 2024, το οποίο κανονικά είχε προγραμματιστεί για τις 12 Οκτωβρίου. Ωστόσο ο πόλεμος έφερε την αναβολή του. Παρόλα αυτά η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία όρισε τη νέα ημερομηνία του αγώνα, η οποία είναι στις 15 Νοεμβρίου και τρεις μέρες αργότερα θα παίξει με την Ανδόρα. 

Ωστόσο η ημερομηνία ενδέχεται να αλλάξει ξανά και οι ημερομηνίες να αλλάξουν σε περίπτωση που οι εχθροπραξίες συνεχίζονται μέχρι τότε. Το Ισραήλ λοιπόν είναι στον όγδοο όμιλο, έχοντας αντιπάλους τη Ρουμανία, το Κόσοβo, την Ελβετία, τη Λευκορωσία και την Ανδόρα. Σε αυτό τον όμιλο λοιπόν είναι τρίτο με έντεκα βαθμούς, έναν πίσω από τη δεύτερη Ρουμανία (οι δύο πρώτοι περνάνε) και τρεις από την Ελβετία. 

Η Σέλτικ καταδικάζει το πανό υπέρ της Παλαιστίνης από τους οπαδούς της 

«Ελεύθερη Παλαιστίνη», «Νίκη στην Αντίσταση» έγραφαν δύο πανό των οπαδών της Σέλτικ στο παιχνίδι με την Κίλμαρνοκ. Την κίνηση αυτή η ίδια η ομάδα την καταδίκασε μέσω μιας ανακοίνωσης στην οποία αναφέρεται, ότι αυτές οι απόψεις δεν αντιπροσωπεύουν τον σύλλογο. 

Σοκαριστική αφήγηση για όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ από πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού: «Μπαμπά, θα έχουμε κι άλλους πυροβολισμούς σήμερα;»
ΜΠΑΣΚΕΤ

20:52 - 10.10.2023

Σοκαριστική αφήγηση για όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ από πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού: «Μπαμπά, θα έχουμε κι άλλους πυροβολισμούς σήμερα;»

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζοσέπ Μαρία Μπεροκάλ, ανέφερε μια σοκαριστική αφήγηση από τον πόλεμο στο Ισραήλ.

«Τα πανό που εμφανίστηκαν σε ένα τμήμα του Celtic Park πριν από τον αγώνα του Σαββάτου δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις της Celtic Football Club και αποσυντονιζόμαστε από αυτές. Καταδικάζουμε την εμφάνιση τέτοιων μηνυμάτων στο Celtic Park. Η Σέλτικ είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος και όχι πολιτικός οργανισμός. Μία από τις βασικές μας αξίες από την αρχή είναι να είμαστε ανοιχτοί σε όλους ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, πολιτικής ή θρησκείας», έγραφε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.