Ινφαντίνο: «Ο κόσμος του ποδοσφαίρου στέκεται αλληλέγγυος με τον λαό του Ισραήλ και της Παλαιστίνης

Τζιάνι Ινφαντίνο

Ινφαντίνο: «Ο κόσμος του ποδοσφαίρου στέκεται αλληλέγγυος με τον λαό του Ισραήλ και της Παλαιστίνης

Ορέστης Καδδάς 18:35 - 14.10.2023 / Ανανεώθηκε: 18:42 - 14.10.2023

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο, με επιστολή του στους προέδρους των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών του Ισραήλ και της Παλαιστίνης ζήτησε την άμεση παύση των εχθροπραξιών.

Με μια επιστολή με αποδέκτες τους προέδρους της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, κάλεσε τις δύο πλευρές σε παύση πυρός, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, αλλά και την απάντηση της ισραηλινής πλευράς που ακολούθησε.

Οι δηλώσεις του Ινφαντίνο:

«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μας συλλυπητήρια στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Ισραήλ και στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Παλαιστίνης, υπό το φως της φρικτής βίας που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Είναι τόσο αποκαρδιωτικό όσο και συγκλονιστικό το να βλέπεις μια περιοχή της οποίας οι άνθρωποι γνωρίζουν τόσο βαθιά βάσανα για πάρα πολύ καιρό, να υποφέρουν ακόμη περισσότερο.

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου στέκεται σταθερά σε αλληλεγγύη με τον λαό του Ισραήλ και της Παλαιστίνης και με όλα τα αθώα θύματα που έχουν πληρώσει ένα ανείπωτο τίμημα.

Η FIFA συμμετέχει στο αίτημα για τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών και για την άμεση ανακούφιση από τα δεινά του λαού τόσο του Ισραήλ όσο και της Παλαιστίνης.

Φυσικά, γνωρίζουμε ότι το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα του κόσμου, αλλά μπορεί να παίξει έστω και ένα μικρό ρόλο στο να φέρει ένα φως ελπίδας εκεί που φαίνεται να υπάρχει μόνο σκοτάδι μπροστά».

Υπενθυμίζεται ότι η UEFA ανέβαλε τις αναμετρήσεις της εθνικής Ισραήλ με το Κόσοβο και την Ελβετία, για τα προκριματικά του Euro 2024.

Πέρα από τον Ινφαντίνο και ο Αλεξάντερ Τσέφεριν έχει εκφράσει με επιστολή του στον, Μόσε Ζουάρες, πρόεδρο της ποδοσφαιρική ομοσπονδίας του Ισραήλ, τα συλλυπητήριά του για την απώλεια ανθρωπίνων ζωών μετά την επίθεση της Χαμάς.

Οι δηλώσεις του Τσέφεριν:

«Εκ μέρους της UEFA και της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής κοινότητας, γράφω για να εκφράσω τη βαθιά μας θλίψη όταν πληροφορήθηκα για τις τραγικές πράξεις βίας που συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα στο Ισραήλ, με αποτέλεσμα την απώλεια αθώων ζωών.

Η καρδιά μου είναι με όλα τα θύματα και τις οικογένειές τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Είναι μια αφάνταστη τραγωδία. Ο πόνος και η θλίψη είναι μεγάλοι και αντηχούν σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική κοινότητα.

Ελπίζουμε ειλικρινά ότι κανείς δεν θα ξαναζήσει ποτέ τέτοια θλίψη. Φίλε μου, προσεύχομαι να επουλωθούν αυτές οι βαθιές πληγές και για έναν κόσμο όπου τέτοιες παράλογες πράξεις βίας δεν έχουν θέση».