Επίσημη αναβολή και στο Κόσοβο - Ισραήλ

Ισραήλ

i

©PrtScr

Επίσημη αναβολή και στο Κόσοβο - Ισραήλ

Κώστας Τσιακλής 11:55 - 12.10.2023 / Ανανεώθηκε: 11:57 - 12.10.2023

Ο αγώνας του Κοσόβου με το Ισραήλ για την 8η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024, αναβλήθηκε και επίσημα από την UEFA.

Η κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ μετά την εισβολή των ενόπλων της Χαμάς δεν αφήνει πολλά περιθώρια στα αθλητικά δρώμενα και έτσι η UEFA ανακοίνωσε την αναβολή και του δεύτερου αγώνα της Εθνικής.

Τις τελευταίες μέρες ο κόσμος παρακολουθεί με αγωνία το τι συμβαίνει στο Ισραήλ μετά την εισβολή των ενόπλων της Χαμάς και τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει. Όπως είναι φυσιολογικό αυτό το γεγονός δεν αφήνει και πολλά περιθώρια στον αθλητισμό, ο οποίος μπαίνει σε δεύτερη μοίρα και έτσι η UEFA προχώρησε στην αναβολή και του δεύτερου αγώνα που θα έδινε η Εθνική Ισραήλ. 

Οι Ισραηλινοί λοιπόν την Κυριακή (15/10) θα αντιμετώπιζαν εκτός έδρας το Κόσοβο στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro 2024. Κάτι τέτοιο τελικά δεν θα συμβεί αφού το παιχνίδι έχει αναβληθεί όπως ανακοίνωσε η ίδια η UEFA. Ο λόγος που αναφέρεται είναι ότι οι αρχές της χώρας δεν επιτρέπουν στην Εθνική Ομάδα να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

«Η UEFA ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αγώνας των Ευρωπαϊκών Προκριματικών μεταξύ του Κοσόβου και του Ισραήλ που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 15 Οκτωβρίου αναβλήθηκε, καθώς οι ισραηλινές αρχές δεν επιτρέπουν επί του παρόντος την εθνική τους ομάδα να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Νέα ημερομηνία διεξαγωγής αυτού του αγώνα θα ανακοινωθεί σε εύθετο χρόνο».

Κάπου εδώ αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η UEFA είχε ανακοινώσει και την αναβολή του εντός έδρας αγώνα του Ισραήλ με την Ελβετία που ήταν προγραμματισμένος για την Πέμπτη (12/10). Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοίνωσε τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, η οποία θα είναι η 15η Νοεμβρίου. Φυσικά ενδέχεται να υπάρξει εκ νέου αλλαγή αν η κατάσταση δεν τροποποιηθεί.

Το Ισραήλ μετά από έξι αγωνιστικές στον 9ο όμιλο βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 11 βαθμούς και διεκδικεί με αξιώσεις την πρόκριση του στην τελική φάση του ερχόμενου Euro. Διεκδικητές των δύο θέσεων είναι επίσης Ελβετία και Ρουμανία.