Τα παιχνίδια των προκριματικών που ενδιαφέρουν την Ελλάδα
i

©intime

Τα παιχνίδια των προκριματικών που ενδιαφέρουν την Ελλάδα

Δημήτρης Χούπης 10:18 - 12.10.2023

Η Εθνική Ελλάδος έχει αρχίσει σιγά σιγά να σκέφτεται τους αντιπάλους της στα playoffs, σε περίπτωση που δεν καταφέρει να πάρει την πρόκριση μέσω των προκριματικών.

Η Εθνική Ελλάδος θα αντιμετωπίσει αύριο (13/10) την Ιρλανδία στο Δουβλίνο, έχοντας ως στόχο τη νίκη, ενώ την ίδια ώρα θέλει και γκέλα της Ολλανδίας απέναντι στη Γαλλία για να περάσει εκείνη στη δεύτερη θέση και να πάρει προβάδισμα για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024

Έπειτα από το παιχνίδι με τους Ιρλανδούς, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει δύο εντός έδρας αγώνες, με την Ολλανδία και τη Γαλλία. Ειδικά το παιχνίδι με τους «οράνιε» θα είναι τελικός, σε περίπτωση που επικρατήσει της Ιρλανδίας. Ωστόσο αν δεν τα καταφέρει θα έχει τη δυνατότητα να παίξει τον Μάρτιο του 2024 στα playoffs για την πρόκριση στα γήπεδα της Γερμανίας. 

Αντίπαλος στον ημιτελικό θα είναι η Τουρκία την οποία θα υποδεχτεί στην «OPAP Arena», ενώ ο τελικός θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Γεωργία - Καζακστάν. Η έδρας του παιχνιδιού θα βγει μετά από κλήρωση. 

Σε περίπτωση όμως που η γειτονική μας χώρα περάσει κατευθείαν στο Euro, τότε αντίπαλος στον ημιτελικό θα είναι το Λουξεμβούργο. Η Τουρκία μέχρι στιγμής είναι δεύτερη στον όμιλό της, έχοντας ως αντιπάλους την Κροατία που είναι πρώτη, ενώ από κάτω είναι η Ουαλία και η Αρμενία. Όλοι σε απόσταση τριών βαθμών. 

Σήμερα (12/10) το βράδυ η Τουρκία θα φιλοξενηθεί από την Κροατία, με τον νικητή του αγώνα να παίρνει προβάδισμα για την πρώτη θέση του ομίλου. Τρεις μέρες μετά η Ουαλία (που έχει περισσότερες πιθανότητες να κοντράρει τους Τούρκους από την Αρμενία), θα υποδεχτούν την Κροατία, ενώ την ίδια μέρα η Τουρκία θα αντιμετωπίσει τη Λετονία. Αν οι Τούρκοι λοιπόν πάρουν δύο νίκες σε αυτά τα δύο παιχνίδια, τότε θα βρίσκονται στη Γερμανία το καλοκαίρι του 2024. 

Το πρόγραμμα του ομίλου της Τουρκία μέχρι το τέλος: 

12/10: Κροατία - Τουρκία 
           Λετονία - Αρμενία 

15/10: Τουρκία - Λετονία
            Ουαλία - Κροατία

17/11: Αρμενία - Ουαλία
           Λετονία - Κροατία

21/11: Κροατία - Αρμενία
           Ουαλία - Τουρκία 
             

Αν τελικά η Τουρκία πάρει το απευθείας εισιτήριο, τότε τη θέση της στον ημιτελικό με την Ελλάδα θα την πάρει το Λουξεμβούργο. Το οποίο μέχρι στιγμής στον όμιλό του δεν τα πάει άσχημα, αφού είναι τρίτο με δέκα βαθμούς, ενώ από πάνω του είναι η Σλοβακία με 13 βαθμούς και η Πορτογαλία με 18. 

Την Παρασκευή (13/10) θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Ισλανδία και τη Δευτέρα (16/10) θα δώσει «τελικό» απέναντι στη Σλοβακία για να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες για την πρόκριση. Την ίδια ώρα η Σλοβακία αύριο παίζει εκτός έδρας με την Πορτογαλία, οπότε το παιχνίδι απέναντι με το Λουξεμβούργο θα είναι παιχνίδι πρόκρισης. 

Το πρόγραμμα του ομίλου μέχρι το τέλος: 

13/10: Ισλανδία - Λουξεμβούργο 
           Πορτογαλία - Σλοβακία

16/10: Ισλανδία - Λιχτενστάιν
           Λουξεμβούργο - Σλοβακία

16/11: Λιχτενστάιν - Πορτογαλία
           Λουξεμβούργο - Βοσνία

19/11: Λιχτενστάιν - Λουξεμβούργο 
           Πορτογαλία - Ισλανδία

Στον τελικό λοιπόν αν η Ελλάδα καταφέρει να περάσει το εμπόδιο ή της Τουρκίας ή του Λουξεμβούργου, τότε θα βρει απέναντί της τον νικητή του ζευγαριού Γεωργία - Καζακστάν. Η πρώτη μοιάζει απίθανο να περάσει απευθείας, καθώς είναι τέταρτη στον όμιλό της με τέσσερις βαθμούς, πέντε πίσω από τη δεύτερη Ισπανία που έχει και μια αγωνιστική λιγότερη. 

Το μεσημέρι της Κυριακής (15/10) θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την Κύπρο, ενώ τον επόμενο μήνα έχει δύο δύσκολα παιχνίδια απέναντι στη Σκωτία και την Ισπανία. 

Ο Γιαννούλης στο Sportal: «Σημαντικό να έχω συμπαίκτη τον Τσιμίκα, στην Αγγλία δεν στρέφουν τον έναν εναντίον του άλλου»
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

09:58 - 10.10.2023

Ο Γιαννούλης στο Sportal: «Σημαντικό να έχω συμπαίκτη τον Τσιμίκα, στην Αγγλία δεν στρέφουν τον έναν εναντίον του άλλου»

Ο Δημήτρης Γιαννούλης μίλησε στο Sportal για τον συναγωνισμό με τον Τσιμίκα, τις μάχες με Ιρλανδία, Ολλανδία και τον διακαή πόθο της πρόκρισης στο Euro, αλλά και για τις συνθήκες στην Αγγλία.

Όσον αφορά το Καζακστάν έχει πιθανότητες να πάρει το απευθείας εισιτήριο, αφού βρίσκεται τέταρτο με 12 βαθμούς, έναν πίσω από τη Σλοβενία και τη Δανία (είναι πρώτη και δεύτερη αντίστοιχα). Το Σάββατο (14/10) οι Καζάκοι θα αντιμετωπίσουν τους Δανούς εκτός έδρας σε ένα παιχνίδι που σε περίπτωση που χαθεί, τότε θα βρεθούν τέσσερις βαθμούς πίσω. Την ίδια μέρα η Φινλανδία, που είναι ισόβαθμη με το Καζακστάν, θα φιλοξενήσει τη Σλοβενία, σε ένα επίσης παιχνίδι που μπορεί να κρίνει την πρόκριση. 

Το πρόγραμμα του ομίλου μέχρι το τέλος: 

14/10: Σλοβενία - Φινλανδία 
           Δανία - Καζακστάν 

17/10: Φινλανδία - Καζακστάν 
           Άγιος Μαρίνος - Δανία 

17/11: Καζακστάν - Άγιος Μαρίνος
           Φινλανδία - Βόρεια Ιρλανδία

20/11: Άγιος Μαρίνος - Φινλανδία 
           Σλοβενία - Καζακστάν