Ο Γιαννούλης στο Sportal: «Σημαντικό να έχω συμπαίκτη τον Τσιμίκα, στην Αγγλία δεν στρέφουν τον έναν εναντίον του άλλου»

Γιώργος Σακελλαρίου 09:58 - 10.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:58 - 10.10.2023

Ο Δημήτρης Γιαννούλης μίλησε στο Sportal για τον συναγωνισμό με τον Τσιμίκα, τις μάχες με Ιρλανδία, Ολλανδία και τον διακαή πόθο της πρόκρισης στο Euro, αλλά και για τις συνθήκες στην Αγγλία.

Ο Δημήτρης Γιαννούλης έζησε το όνειρο της Premier League με τη Νόριτς και αντίπαλός του ήταν ο συμπαίκτης του στην Εθνική Ελλάδας Κώστας Τσιμίκας.

Ο Κατερινιώτης αριστερός μπακ είναι βασικός με τη Νόριτς στην Τσάμπιονσιπ και διεκδικεί την επιστροφή του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Ο 28χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής έδωσε συνέντευξη στο Sportal κι αναφέρθηκε στη συνύπαρξη με τον άσο της Λίβερπουλ, στον διακαή πόθο τον δικό του και όλων στη ομάδα για την πρόκριση στο Euro 2024 στη Γερμανία, ενώ τόνισε ότι οι ελληνικοί σύλλογοι πρέπει να δώσουν έμφαση στην Ακαδημία τους.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Γιαννούλης στη συνέντευξή του στο Sportal:

Για το στυλ παιχνιδιού των Ιρλανδών, που είναι γνώριμο λόγω της παρουσίας του στην Τσάμπιονσιπ: «Ναι, γνωρίζω καλά το στυλ παιχνιδιού. Δύο συμπαίκτες μου στη Νόριτς παίζουν στην εθνική Ιρλανδίας και γνωρίζω πάνω κάτω τι γίνεται. Πρέπει να τους κοντράρουμε σ’ αυτό που κάνουν καλά. Να είμαστε μαχητικοί, δυνατοί, γρήγοροι να τρέξουμε. Ακούγεται απλό, αλλά δεν είναι. Το θέλουμε πολύ κι άσχετα αν είναι καλοί μέσα στην έδρα τους νομίζω θα πάρουμε ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα».

Για το αν όλα θα κριθούν σ’ αυτά τα δύο παιχνίδια: «Σίγουρα. Αν δεν νικήσουμε στην Ιρλανδία θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Είναι τελικός για μας. Χωρίς να μας φορτώνει με άγχος, αλλά με κίνητρο».

Για τη δεύτερη ευκαιρία μετά την πρωτιά στο Nations League: «Ισχύει ότι έχουμε δεύτερη ευκαιρία, αλλά όταν ξεκίνησε αυτό το τουρνουά είπαμε να το ξεχάσουμε κι αυτό έχουμε κάνει. Να παίζουμε σαν να μην υπάρχει δεύτερη ευκαιρία. Αν μπορούμε να προκριθούμε από τώρα γιατί όχι; Οπότε δεν είναι στο μυαλό μας. Βέβαια αν δεν τα καταφέρουμε θα την σκεφτούμε και θα τα δώσουμε όλα κι εκεί».

Για τον συναγωνισμό με τον Τσιμίκα: «Είναι πολύ καλό είτε σε κλαμπ είτε στην Εθνική να έχεις τέτοιο συμπαίκτη στην ίδια θέση. Ανταγωνιζόμαστε, γινόμαστε καλύτεροι παίρνουμε πράγματα ο ένας από τον άλλον και είναι σημαντικό για την Εθνική να έχει δύο παίκτες σ’ αυτή τη θέση. Βάζω κι εγώ τα δυνατά μου για να κερδίσω τη θέση μου στην εθνική. Ασφαλώς είναι σημαντικό για την ομάδα και για μας τους δύο να είμαστε μαζί».

Για το τι πρέπει να αλλάξει στο εντός έδρας ματς με την Ολλανδία σε σχέση με το Αϊντχόφεν: «Θα είναι τελείως διαφορετικό ματς. Θα πρέπει να είμαστε πιο πειθαρχημένοι αμυντικά, διότι έχουν πολλή ποιότητα στην επίθεση και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες για να πάρουμε το ματς. Θα είναι πολύ δύσκολα, αλλά αν είμαστε συγκεντρωμένοι, κάτι που δεν κάναμε στον πρώτο αγώνα νομίζω θα τα καταφέρουμε».

Για την τεράστια διαφορά της Αγγλίας με την Ελλάδα: «Είναι μεγάλη η διαφορά και δεν με χαροποιεί που το λέω φυσικά. Αλλά είναι καλύτερα τα πράγματα, χαίρονται το ποδόσφαιρο, το βλέπουν σαν μία γιορτή και δεν στρέφουν τους ανθρώπους, τον έναν εναντίον του άλλου. Αλλά και στην Ελλάδα πιστεύω θα γίνει. Είμαι αισιόδοξος γι’ αυτό. Ελπίζουμε να έρθουν καλύτερα χρόνια».

Για το τι πρέπει να κάνουν σύλλογοι για να αυξηθεί η δεξαμενή της Εθνικής: «Απ’ όσο βλέπω δεν είναι πολλοί οι Έλληνες παίκτες που πρωταγωνιστούν αυτή τη στιγμή. Είναι όλα θέμα Ακαδημιών. Αν δώσουμε την προσοχή που πρέπει, θα έχουμε τα επόμενα χρόνια πολύ υλικό στην Εθνική και παιδιά που θας εκπροσωπούν στο εξωτερικό και στις μεγάλες ομάδες. Οπότε πίστη στις Ακαδημίες και δουλειά κάτι που δεν γίνεται μέχρι τώρα. Ελπίζω να γίνει».

Η εξομολόγηση του Γκουστάβο Πογέτ στο Sportal: «Ολυμπιακός και Φορτούνης ήταν εξαιρετικοί απέναντί μου - Ο ίδιος ο Κώστας με πήρε τηλέφωνο»
SPORTAL ORIGINALS

08:00 - 09.10.2023

Η εξομολόγηση του Γκουστάβο Πογέτ στο Sportal: «Ολυμπιακός και Φορτούνης ήταν εξαιρετικοί απέναντί μου - Ο ίδιος ο Κώστας με πήρε τηλέφωνο»

Ο Γκουστάβο Πογέτ ανοίγει για πρώτη φορά την καρδιά του μετά την... ιστορία με Κωνσταντέλια και Φορτούνη, πηγαίνει «Βόλτα με τον Μπουτς» και τα λέει όλα στο Sportal και τον Στέφανο Αβραμίδη σε μια μεγάλη συνέντευξη.

Για τα σχέδια με την Εθνική και σε προσωπικό επίπεδο: «Με την Εθνική φυσικά να μπούμε στο Euro. Να πάμε σε μεγάλη διοργάνωση. Έχουμε πολλά χρόνια, εγώ δεν το έχω ζήσει. Έχουμε μία καλή ομάδα κι ελπίζω να τα καταφέρουμε. Σε ό,τι αφορά το προσωπικό, είμαι στη Νόριτς, θα παραμείνω για έναν ακόμα χρόνο και μετά θα εξετάσω τις επιλογές μου και θα δούμε».