Η εξομολόγηση του Γκουστάβο Πογέτ στο Sportal: «Ολυμπιακός και Φορτούνης ήταν εξαιρετικοί απέναντί μου - Ο ίδιος ο Κώστας με πήρε τηλέφωνο»

Στέφανος Αβραμίδης 08:00 - 09.10.2023 / Ανανεώθηκε: 11:01 - 09.10.2023

Ο Γκουστάβο Πογέτ ανοίγει για πρώτη φορά την καρδιά του μετά την... ιστορία με Κωνσταντέλια και Φορτούνη, πηγαίνει «Βόλτα με τον Μπουτς» και τα λέει όλα στο Sportal και τον Στέφανο Αβραμίδη σε μια μεγάλη συνέντευξη.

Μπορεί κάποιος να είναι προπονητής το 2023 και να σιχαίνεται το rotation; Αν ρωτήσετε τον Γκουστάβο Πογέτ θα σας πει σίγουρα ναι! Συνηθισμένος, και απολύτως αποφασισμένος, να μη χάνει λεπτό από κανένα παιχνίδι Τετάρτη, Πέμπτη, Κυριακή ως ποδοσφαιριστής, με αυτήν ακριβώς την...παλιακή φιλοσοφία πορεύεται και ως προπονητής. Χαρακτηριστική η ατάκα του στη βόλτα μας, "Σιχαίνομαι το rotation!", δεν το είπε μία, αλλά δυο τρεις φορές για να το εμπεδώσουμε. Από την "οργή" του δε γλίτωσε ούτε η τεχνολογία, τα ίδια ακριβώς αισθήματα έχει και για το VAR. Το καλύτερο εργαλείο, όπως μας είπε, για να καταστρέψεις τις σημαντικότερες στιγμές σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, την έκρηξη των συναισθημάτων τη στιγμή του γκολ!

Κωνσταντέλιας και Φορτούνης δε θα μπορούσαν φυσικά να μη μας απασχολήσουν, με τον πιτσιρικά του ΠΑΟΚ να έχει επιστρέψει στις κλήσεις ο ομοσπονδιακός τεχνικός δε θέλησε να δώσει συνέχεια στο θέμα. Κάποια πράγματα τα κρατά για το εσωτερικό της ομάδας και καταλαβαίνει, είπε, πως πάντα, σε κάθε αποστολή, θα ασχολούμαστε με αυτούς που ΔΕΝ κλήθηκαν. Όσο για τον αρχηγό του Ολυμπιακού, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον τρόπο που τόσο εκείνος όσο και η ομάδα του χειρίστηκαν, και του επικοινώνησαν, την απόφαση της αποχώρησης από την εθνική.

Εθνική στον πάγκο της οποίας πολύ θα ήθελε να συνεχίσει, ετοιμάζεται να αρχίσει και μαθήματα ελληνικών. Το όραμά του είναι να βάλει έστω και ένα λιθαράκι στην κατασκευή, επιτέλους, σύγχρονου προπονητικού κέντρου για τις ανάγκες της γαλανόλευκης. Όσο για τις ελπίδες πρόκρισης στην τελική φάση του EURO, αναγνωρίζει τις δυσκολίες του ομίλου αλλά θυμίζει, παράλληλα, πως η διαθέσιμη δεύτερη ευκαιρία, μέσω των πλέι οφ, αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες να…πάμε Γερμανία.

Όσο για την περιβόητη τοξικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου…Ας φορούν όλοι, πρόεδροι, ποδοσφαιριστές, οπαδοί, δημοσιογράφοι τη φανέλα όποιας ομάδας θέλουν, λέει! Όταν όμως έρχεται η στιγμή να αγωνιστεί η εθνική ομάδα, έστω και για λίγες μέρες, περιμένει αυτή η φανέλα να παίρνει χρώμα γαλανόλευκο. Όπως και το γήπεδο στα παιχνίδια που έρχονται, περιμένει να το δει γεμάτο κόντρα στους Ολλανδούς στο παιχνίδι στο οποίο θα παίξουμε, πιθανότατα, το τελευταίο μας χαρτί για μια από τις δύο πρώτες θέσεις!