Όταν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ «στεναχώρησε» την Ελλάδα - «Ειπώθηκαν φρικτά πράγματα για εμένα...»

Όταν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ «στεναχώρησε» την Ελλάδα - «Ειπώθηκαν φρικτά πράγματα για εμένα...»

Δημήτρης Χούπης 11:04 - 11.10.2023

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ μίλησε για το γκολ που πέτυχε απέναντι στην Ελλάδα το 2001, λέγοντας ότι μέσω αυτού ήθελε να εξιλεωθεί για αυτό που είχε κάνει τρία χρόνια πριν στο Μουντιάλ του 1998 με την Αγγλία.

Το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι σε κυκλοφορία και αρκετές ιστορίες του ίδιου έχουν βγει στη  φόρα. Σε ένα επεισόδιο λοιπόν ο Άγγλος πρώην μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μίλησε για το παιχνίδι των «Τριών Λιονταριών» απέναντι στην Ελλάδα, στο οποίο είχε βάλει το γκολ που έστειλε την Αγγλία στο Μουντιάλ του 2002. 

Συγκεκριμένα ο αγώνας ήταν 2-1 υπέρ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και ο Μπέκαμ με μία αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ ένα λεπτό πριν τη λήξη έκανε το 2-2 και «έκλεισε» το εισιτήριο για τα γήπεδα της Νοτίου Κορέας και της Ιαπωνίας. 

Ο θρύλος του ποδοσφαίρου δεν ξέχασε ποτέ αυτό το γκολ, γιατί εκείνο στην ουσία τον εξιλέωσε για αυτό που είχε κάνει τρία χρόνια νωρίτερα στο Μουντιάλ του 1998. Όταν η Αγγλία έπαιζε κόντρα στην Αργεντινή για τη φάση των «16» και ο ίδιος είχε αποβληθεί, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα. Στο τέλος μάλιστα τα «Τρία Λιοντάρια» αποκλείστηκαν. 

Κάπως έτσι ο ίδιος δέχτηκε έντονη κριτική και με αυτό το φάουλ, όπως ανέφερε θέλησε να ικανοποιήσει τους πάντες στην Αγγλία. «Παρόλο που ειπώθηκαν φρικτά πράγματα για εμένα όλα αυτά τα χρόνια, τα ξέχασα όλα. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν τόσο δύσκολα που… Νόμιζα είχαν ένα κόστος για μένα που ίσως δεν είχα καταλάβει ούτε ο ίδιος. Ήθελα να κάνω κάτι για να διορθώσω αυτό που έκανα το 1998. Ήθελα να τους ικανοποιήσω όλους», ήταν τα λόγια του στο ντοκιμαντέρ.