Ενα παρατημένο γήπεδο από το 2013 θα φιλοξενήσει αγώνες για το Euro 2028

Casement Park

Ενα παρατημένο γήπεδο από το 2013 θα φιλοξενήσει αγώνες για το Euro 2028

Κώστας Τόπας 12:20 - 11.10.2023

Το «Casement Park» έχει εγκαταλειφθεί από το 2013. Κι όμως επιλέχθηκε ώστε να είναι ένα από τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν παιχνίδια του Euro 2028.

Η UEFA ανακοίνωσε νωρίτερα τις χώρες όπου θα διεξαχθεί το EURO 2028 και το EURO 2032. Η πρώτη διοργάνωση θα λάβει χώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία ενώ η δεύτερη σε Ιταλία και Τουρκία.

Το EURO 2028 θα φιλοξενήσουν το «Έτιχαντ» (Μάντσεστερ Σίτι), το «Everton Stadium» (το νέο γήπεδο των «toffees» που αναμένεται να είναι έτοιμο μέσα στο 2025), το «Σεν Τζέιμς Παρκ» (Νιούκαστλ), το «Tottenham Hotspur Stadium», (Τότεναμ), το «Villa Park» (Άστον Βίλα) και το Γουέμπλεϊ.

Αγώνες θα διεξαχθούν φυσικά στην Ουαλία (Εθνικό Στάδιο Ουαλίας- Κάρντιφ), στη Σκωτία (Χάμπντεν Παρκ), στην Ιρλανδία (Dublin Arena) και στη Βόρεια Ιρλανδία (Casement Park).

Οσον αφορά το τελευταίο, δηλαδή το «Casement Park», το συγκεκριμένο γήπεδο, έχει εγκαταλειφθεί από το 2013!

Πρόκειται για ένα γήπεδο που βρίσκεται στο Μπέλφαστ (Βόρεια Ιρλανδία) με χωρητικότητα περίπου 31 χιλιάδες φιλάθλους και θα χρειαστούν πολλά έργα για να είναι διαθέσιμα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Ιρλανδία. Τα αρχικά σχέδια για ένα νέο στάδιο 38.000 θέσεων αντιτάχθηκαν από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ζήτησαν από το Ανώτατο Δικαστήριο να ακυρώσει τη χορήγηση της πολεοδομικής άδειας, υποστηρίζοντας ότι η προτεινόμενη ανάπτυξη ήταν απλώς πολύ μεγάλη για την περιοχή, θα απέκλειε το φως και θα επιδεινώσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Το «Casement Park», το οποίο έκλεισε πριν από 10 χρόνια και αποτέλεσε έδρα της Antrim GAA, ήταν το κύριο στάδιο για τους γαελικούς αγώνες, ένα άθλημα που παιζόταν στη Βόρεια Ιρλανδία και συνδυάζει ποδόσφαιρο, μπάσκετ και ράγκμπι. Μόλις πραγματοποιηθούν οι αναμενόμενες ανακαινίσεις, το «Casement Park» θα πρέπει να καλυφθεί μερικώς και θα έχει χωρητικότητα 34.500 οπαδών.

Πως θα μοιάζει το νέο «Casement Park»: