Από τα γήπεδα της Premier League στο φάσμα της χρεωκοπίας: «Δεν είχα ιδέα τι λεφτά έβγαζα και έχασα 11 εκατ. ευρώ»
i

Ο Πέναντ με τον Ζέεντορφ/ Screenshot via Jermaine Pennant's instagram account

Από τα γήπεδα της Premier League στο φάσμα της χρεωκοπίας: «Δεν είχα ιδέα τι λεφτά έβγαζα και έχασα 11 εκατ. ευρώ»

Πάνος Μαλακτάρης • 16:22 - 13.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Ο Ζερμέν Πέναντ εξηγεί πως «κατάφερε» να απωλέσει μια περιουσία 11 εκατομμυρίων ευρώ και να βρίσκεται στη σημερινή θλιβερή κατάσταση

Ο 39χρονος Άγγλος παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα όσο και αρκετά στενάχωρη συνέντευξη στη Sun στην οποία ξεδίπλωσε το ιστορικό του πώς έφτασε στο σημείο που είναι σήμερα. Γεννημένος στο Νότιγχαμ, δεν άργησε να ενταχθεί στα τμήματα υποδομών της Νοτς Κάουντι, πριν -πολύ γρήγορα- τραβήξει τα βλέμματα των ανθρώπων της Άρσεναλ. Η 5ετία του στο βόρειο Λονδίνο δεν ήταν καθόλου καλή, με συνεχείς δανεισμούς σε Γουότφορντ, Λίντς και Μπέρμιγχαμ

Η χρονιά του στα West Midlands ήταν καλή, με αποτέλεσμα να κερδίσει μια σπουδαία μεταγραφή στη Λίβερπουλ το 2006. Εκεί έπαιξε πολύ καλύτερα καταφέρνοντας να ξεδιπλώσει σημαντικό μέρος του ταλέντου του, με κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού του για όσους τον θυμούνται να αποτελεί η έκρηξη και η ταχύτητά του. Αργότερα ήρθε η μετακίνησή του Ισπανία για λογαριασμό της Σαραγόσα και μια καλή τριετία στη Στόουκ πριν τα τελευταία «ένσημα» σε Γουλβς, Γουίγκαν και Μπέρι, μεταξύ άλλων. 

Μέσα σε αυτά τα χρόνια κατάφερε να συγκεντρώσει μια αξιοσέβαστη περιουσία από τα παχυλά συμβόλαιά του κατά την παρουσία του στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ και όχο μόνο. Σήμερα που μιλάμε ωστόσο, δηλώνει πως έχει χρέη άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, έχοντας εξανεμίσει μια περιουσία άνω των 11 εκατομμυρίων! Αν κι εσείς αναρωτιέστε πώς έγινε αυτό, ο ίδιος απαντά: «Είμαι οικονομικά αστοιχείωτος. Με πάσα ειλικρίνεια, θα μπορούσα να είμαι δισεκατομμυριούχος αλλά τα έκανα χάλια. Έκανα τόσους λάθος χειρισμούς, δεν ήξερα πώς να χειριστώ διάφορες καταστάσεις ούτε υπολόγιζα τις συνέπειες των πράξεών μου. Δεν είχα ιδέα ούτε τι κέρδιζα αλλά ούτε και τι έβγαινε από το λογαριασμό μου»

Ενώ συνέχισε: «Το να έχω δηλώσει χρεωκοπία σίγουρα δεν είναι ιδανικό, αλλά παράλληλα σημαίνει πως μπορώ να ξαναχτίσω σιγά σιγά τη ζωή μου, μια καινούρια ζωή». Παράλληλα δηλώνει πως μόλις πέρυσι διεγνώσθη με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) και μετατραυματικό στρες, απόρροια ενός τραύματος από την παιδική του ηλικία. Δεν ψάχνει ωστόσο δικαιολογία σε αυτό, απλώς δηλώνει πως «έχω χαρακτηριστεί ως κακό παιδί, αλλά στην πραγματικότητα δεν ήμουν παρά ένα ανασφαλές παιδί που δεν ήξερα κυριολεκτικά τι έκανα»

Εξαιτίας αυτού, ξεχνούσε πράγματα και γεγονότα, όπως ότι είχε αγοράσει ένα σπίτι αξίας 1.3 εκατομμυρίων ευρώ στην περιοχή του Τσέσαιρ, ενώ δε θυμόταν πως είχε πάρει δάνεια για αυτό, παίρνοντας παράλληλα συμβουλές από λάθος ανθρώπους. Ένα τελευταίο παράδειγμα που έδωσε, είναι χαρακτηριστικό της όλης κατάστασης: «Είμαι στη Σαραγόσα και έχω μόλις υπογράψει στην Στόουκ. Έπρεπε να πάρω το τρένο για Μαδρίτη κι από κει να πετάξω για Μάντσεστερ. Ήταν 31 Αυγούστου και κόντευα να χάσω το τρένο. Φτάνοντας στο σταθμό άφησα την Πόρσε καγιέν μου ανοιχτή με τα κλειδιά στο ντουλαπάκι και πήρα τον ατζέντη μου και του είπα απλά να πάει να πάρει το αμάξι πληρώνοντας το πάρκινγκ. Όταν το πήρε πλήρωσε 500 ευρώ για τη στάθμευση ενώ θυμάμαι πως είχε κυριολεκτικά τρελαθεί με το γεγονός ότι είχα αφήσει ένα τόσο ακριβό αυτοκίνητο ξεκλείδωτο στο πάρκινγκ του σιδηροδρομικού σταθμού»

Μια σίγουρα όχι ευχάριστη ιστορία, όπου ένας συνδυασμός κακών συμβούλων αλλά και προσωπικής αδυναμίας λήψης σωστών αποφάσεων, οδήγησαν έναν νέο άνθρωπο στο χείλος της καταστροφής.