Ο Ράσφορντ «τρώει» τον Χάαλαντ: Είναι ο πρώτος σκόρερ μετά το Μουντιάλ (vids)
i

Μάρκους Ράσφορντ/©Photo by James Gill - Danehouse/Getty Images/Ideal Images

Ο Ράσφορντ «τρώει» τον Χάαλαντ: Είναι ο πρώτος σκόρερ μετά το Μουντιάλ (vids)

Κώστας Τόπας 11:03 - 13.01.2023 / Ανανεώθηκε: 11:03 - 13.01.2023

Ο Μάρκους Ράσφορντ είναι από τους πιο φορμαρισμένους επιθετικούς στην Premier League, με αποτέλεσμα να έχει ξεπεράσει τα νούμερα του Έρλινγκ Χάαλαντ.

«Καυτό» ντέρμπι προβλέπεται το Σάββατο (14/01) στο Μάντσεστερ. Η Γιουνάιτεντ έχει γίνει ανίκητη υπό την καθοδήγηση του Έρικ Τεν Χαχ. Εχει χάσει μόλις ένα από τα 18 τελευταία παιχνίδια. Η Σίτι από την άλλη, αποκλείστηκε πρόσφατα από τη Σαουθάμπτον (2-0) στο Carabao Cup και κόντρα στους «κόκκινους διαβόλους» θα επιδιώξει την επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Στον ορίζοντα πρόκειται να δούμε ακόμη μία  μεγάλη μονομαχία. Αυτή μεταξύ Μάρκους Ράσφορντ και Έρλινγκ Χάαλαντ. Ο Άγγλος επιθετικός βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και πρόσφατα έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που σκοράρει σε οκτώ συνεχόμενους εντός έδρας αγώνες μετά τον Γουέιν Ρούνεϊ το 2010! Κανείς δεν έχει πετύχει περισσότερα γκολ (7) από τη λήξη του Μουντιάλ. Από πίσω, με τέσσερα γκολ, βρίσκονται οι Χάαλαντ, Κέιν, Μαχρέζ, Νκετία, Μπενζεμά και Μουνίρ Ελ Χαντάντι.

Πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Ράσφορντ σκόραρε κάθε 129,5 λεπτά. Τώρα, αντί αυτού, χρειάζεται μόνο 47.3! Η Σίτι είναι ενήμερη. Ο Ράσφορντ έκανε το Ολντ Τράφορντ «οχυρό». Μετράει 15 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, έχει ήδη τριπλασιάσει τα πέντε γκολ που πέτυχε την περασμένη σεζόν και φυσικά είναι ο πρώτος σκόρερ της Γιουνάιτεντ.

«Είναι μια φανταστική στιγμή για μένα. Υπάρχει μια εντελώς διαφορετική ενέργεια γύρω από την ομάδα και αυτό με βοήθησε να είμαι σε καλύτερη στιγμή σε ψυχικό επίπεδο. Ήταν σε αυτό το πράγμα που πέρασα τη χειρότερη στιγμή την περασμένη σεζόν», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ράσφορντ, ο οποίος πρόσφατα έγινε ο 22ος παίκτης που έφτασε τα 100 γκολ με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων».

Ο Τεν Χαχ δεν έχασε ποτέ την πίστη του σε αυτόν: «Είναι ξεκάθαρο ότι τον υποστήριζα και τον παρακίνησα... αλλά η αλλαγή που βίωσε εξαρτάται από αυτόν. Έχει ικανότητα, είναι εμφανές. Νομίζω ότι έπρεπε απλώς να τον βάλουμε τη θέση του... αλλά μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε θέση στο μέτωπο της επίθεσης», ήταν τα λόγια του Ολλανδού τεχνικού.