Από τον Λουκανίδη στον Μαντσίνι: Οι παίκτες που έκαναν το δρομολόγιο Βικελίδης - Λεωφόρος και το αντίστροφο (vid)
i

Ντάνιελ Μαντσίν/©Sportal

Από τον Λουκανίδη στον Μαντσίνι: Οι παίκτες που έκαναν το δρομολόγιο Βικελίδης - Λεωφόρος και το αντίστροφο (vid)

Κώστας Τόπας 11:21 - 26.01.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 26.01.2023

Ο Ντάνιελ Μαντσίνι είναι κι επίσημα ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και με αφορμή τη μεταγραφή του 26χρονου Αργεντινού, το Sportal παρουσιάζει τους παίκτες που μετακόμισαν από το Βικελίδης στη Λεωφόρο και το αντίστροφο.

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι κι επίσημα από την Πέμπτη (26/01) ο Ντάνιελ Μαντσίνι, με τους «πράσινους» να ανακοινώνουν την απόκτησή του μετά την πλήρη συμφωνία με τον Άρη. Ο 26χρονος Αργεντινός έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο 3,5 ετών και πλέον τίθεται στη διάθεση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. 

Ποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές αποχωρήσαν από το «Βικελίδης» για να φορέσουν το «τριφύλλι» στη Λεωφόρο και το αντίστροφο; Το Sportal τους παρουσιάζει...

Ο αξέχαστος Τάκης Λουκανίδης ήταν ο πρώτος ο οποίος ξεκίνησε αυτό το ταξίδι. Αποτέλεσε το πρόσωπο που κέρδισε τα φώτα της δημοσιότητας στις αναμετρήσεις Άρη - Παναθηναϊκού την περίοδο 1969-70. Ο κατά πολλούς πληρέστερος Έλληνας ποδοσφαιριστής, που είχε κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα και δύο κύπελλα με τον Παναθηναϊκό, είχε τεθεί εκτός ομάδας από τον προπονητή του Στέφαν Μπόμπεκ από το 1967. Τελικά, αφού έγινε «μήλο της έριδος» μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ, επέλεξε λόγω της ισχυρής προσωπικότητας και των χειρισμών του κορυφαίου παράγοντα Νίκου Καμπάνη, να υπογράψει στους «κιτρινόμαυρους»

Ο δεύτερος που φόρεσε τη φανέλα του Άρη, μετά από θητεία στον Παναθηναϊκό, ήταν ο Γιάννης Καλαϊτζίδης τη σεζόν 1970/71, ενώ το 78/79 έγινε η πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού από τον Άρη. Συγκεκριμένα του Βάλτερ Βάγκνερ. Ο Γερμανός επιθετικός ήρθε στην Ελλάδα για πρώτη φορά για λογαριασμό της ΑΕΚ το 1974. Στην Ένωση είχε εξαιρετική παρουσία και σε 92 αγώνες πρωταθλήματος σκόραρε 40 φορές. 

Το καλοκαίρι του 1977 μετακινήθηκε στον Άρη όπου σε 28 ματς βρήκε δίχτυα σε έξι περιπτώσεις. Ο Παναθηναϊκός τον πρόσθεσε στο ρόστερ του το 1978 σε ηλικία 29 ετών. Ωστόσο οι προσδοκίες δεν επαληθεύτηκαν, καθώς μέτρησε όλα κι όλα τρία γκολ σε 17 εμφανίσεις, με αποτέλεσμα να φύγει για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Επειτα οι Κωνσταντίνος Ταράσης, Νίκος Πατσιαβούρας και Σάββας Γεωργιάδης όταν αποχώρησαν από τον Παναθηναϊκό βρήκαν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη. Το 2003/04 ο Ζοαό Επαλέ φόρεσε τα «πράσινα». Ο 44χρονος πλέον Καμερουνέζος ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα σε τοπική ομάδα της Ντουάλα, την Ουνιόν Σπορτίβ. Στην Ελλάδα βρέθηκε αρχικά ως παίκτης του Εθνικού, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε διαδοχικά σε Παναχαϊκή, Άρη, Παναθηναϊκό και Ηρακλή. Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε το πρωτάθλημα και το κύπελλο του 2004, ενώ με τον Άρη αγωνίστηκε στον τελικό του 2003 και με τον Ηρακλή εξασφάλισε την έξοδο της ομάδας στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 2006.

Τα μεταγραφικά «πάρε-δώσε» μεταξύ Άρη και Παναθηναϊκού συνεχίστηκαν και τις επόμενες χρονιές. Ο Νασίφ Μόρις πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής του καριέρας στο ελληνικό πρωτάθλημα, φορώντας πρώτα τη φανέλα του Άρη κι έπειτα του Παναθηναϊκού. Στη συνέχεια τέσσερις ποδοσφαιριστές που φόρεσαν το «τριφύλλι» στο στήθος επέλεξαν την ομάδα την ομάδα της Θεσσαλονίκης για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο λόγος για τους Αλέξανδρο Βόσδου, Νικόλα Κουσίδη, Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο και Στάθη Ταυλαρίδη.

Ο Κέιλορ Νάβας είπε το «ναι» στη Νότιγχαμ του Μαρινάκη!
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

10:15 - 26.01.2023

LIVE TRANSFER CENTER Ο Κέιλορ Νάβας είπε το «ναι» στη Νότιγχαμ του Μαρινάκη!

Το «μεταγραφικό παζάρι» του Ιανουαρίου συνεχίζεται και το Sportal σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες τις κινήσεις των ομάδων της Super League, αλλά και των υπολοίπων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Για να φτάσουμε τη σεζόν 2017/18 και να δούμε τον Σωκράτη Διούδη να αποχωρεί από τον Άρη, με μεταγραφή, για τον Παναθηναϊκό. Το καλοκαίρι του 2020 ο Φραν Βέλεθ εντάχθηκε στους «πράσινους» από τον Άρη και στη διάρκεια αυτής της διετίας κατέγραψε 60 συμμετοχές, πέτυχε δύο γκολ, διατέλεσε αρχηγός της ομάδας και πανηγύρισε με το περιβραχιόνιο στο χέρι την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας το Μάιο του 2022. Πέρυσι, ο Απόστολος Μαρτίνης αποχώρησε από τον Άρη κι έγινε κάτοικος «Λεωφόρου» για την δεύτερη ομάδα του Παναθηναϊκού, ενώ το περασμένο καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Κρίστιαν Γκάνεα ο οποίος θα φορά την πράσινη φανέλα μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Για να φτάσουμε στο σήμερα και την μεταγραφή του Ντάνιελ Μαντσίνι, ο οποίος έγινε ο 16ος παίκτης που θα έχει φορέσει τις φανέλες και των δύο ομάδων...