Αποφάσεις για το μέλλον του Μπέλιγχαμ στην Ντόρτμουντ
i

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ/©Intime

Αποφάσεις για το μέλλον του Μπέλιγχαμ στην Ντόρτμουντ

Sportal newsroom 12:23 - 02.01.2023 / Ανανεώθηκε: 12:32 - 02.01.2023

Μέσα στις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στη διοίκηση της Ντόρτμουντ και την πλευρά του Τζουντ Μπέλιγχαμ για να ξεκαθαρίσει το μέλλον του – Καιροφυλακτεί η Ρεάλ.

«Φως» στην υπόθεση Τζουντ Μπέλιγχαμ θέλει να ρίξει η διοίκηση της Ντόρτμουντ, προκειμένου να μπορέσει να προγραμματίσει τις μελλοντικές κινήσεις της. Γι’ αυτόν τον λόγο, οι άνθρωποι του γερμανικού συλλόγου επιθυμούν τις επόμενες ημέρες να υπάρξει συνάντηση με την πλευρά του Αγγλου μέσου, με ζητούμενο να μάθουν αν ο 19χρονος ποδοσφαιριστής προτίθεται να ανανεώσει το συμβόλαιό του ή επιθυμεί να παραχωρηθεί το καλοκαίρι.

Στόχος του εκτελεστικού διευθυντή της Ντόρτμουντ, Χαντς Βάτσκε, είναι η συνάντηση να γίνει πριν τις 6 Ιανουαρίου, όταν και θα αναχωρήσει η αποστολή με προορισμό τη Μαρμπέγια, για μίνι προετοιμασία. Οι άνθρωποι του γερμανικού συλλόγου θεωρούν πως κατά 95% ο Μπέλιγχαμ δεν πρόκειται να ανανεώσει, ωστόσο επιθυμούν να γίνουν ξεκάθαρα τα πράγματα, πριν ξεκινήσουν συζητήσεις με τους υποψήφιους αγοραστές.

Η Ντόρτμουντ απέκτησε τον Μπέλιγχαμ το 2020 από την Μπέρμιγχαμ, έναντι 20 εκατομμυρίων ευρώ, και όλα δείχνουν πως το ποσό που θα εισπράξει για την παραχώρησή του θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο. Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχει διαμηνύσει στους επίδοξους «μνηστήρες» ότι κοστολογεί στον παίκτη στα 100 εκατομμύρια ευρώ, συν τα μπόνους που θα περιλαμβάνει ενδεχόμενο deal, τα οποία θα πλησιάζουν στα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Πριν το Μουντιάλ, η διοίκηση της Ντόρτμουντ είχε επιχειρήσει να πείσει τον Μπέλιγχαμ να ανανεώσει το συμβόλαιό του, το οποίο «τρέχει» ως το 2025, με πρόθεση να βάλει ρήτρα ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ. Η πλευρά του ποδοσφαιριστή απέφυγε τότε να μπει σε συζητήσεις και γι’ αυτό στην Ντόρτμουντ θεωρούν βέβαια πως ο Αγγλος μέσος θα ζητήσει να παραχωρηθεί το καλοκαίρι.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον επόμενο σταθμό του παίκτη, οι Ισπανοί επιμένουν πως η Ρεάλ είναι εκείνη που έχει τον πρώτο λόγο. Επαφές ανάμεσα στους συλλόγους δεν έχουν ξεκινήσει, αλλά τονίζεται πως οι «μερένχες» έλαβαν θετικά μηνύματα σε επικοινωνία που είχαν με την πλευρά τους παίκτη. Όπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ, σημαντικότερος αντίπαλος της Ρεάλ για την απόκτηση του Μπέλιγχαμ αυτή τη στιγμή είναι η Λίβερπουλ, όμως στο παιχνίδι παραμένουν Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι.